ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Το απόγευμα της Τρίτης, 15 Αυγούστου 2017, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κ. Αθανασίου Χρήστου Αρβανίτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων του χωρίου στο Δημοτικό Σχολείο (το οποίο με δωρεές των κατοίκων έχει διαμορφωθεί σε υπέροχο πολιτιστικό κέντρο), προκειμένου να τιμηθεί ο καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Αναστασίου Σπαντίδος, συνταξιούχος πλέον, για όσα έχει προσφέρει στον τόπο καταγωγής του και όχι μόνο.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Γεώργιος Δημητρίου Δημόπουλος σε σχετική ομιλία του, αφού αναφέρθηκε, εν είδει μνημοσύνου, σε όλους εκείνους που ποικιλοτρόπως ωφέλησαν το χωριό με δωρεές και έργα, έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά του κ. Σπαντίδου στον τόπο του με κοινωφελή έργα, αλλά και στον τομέα των επιστημών Υγείας.

Από το βιογραφικό του, που αριθμεί περισσότερο από δύο σελίδες, μαθαίνουμε ότι τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό του και το Γυμνάσιο στην Τρίπολη.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε υπότροφος σε πολλά πανεπιστήμια των Η.Π.Α., του Καναδά, της Αγγλίας και καταξιωμένος ως επιστήμονας στο χώρο των Επιστημών Υγείας.
Στο πανεπιστήμιο Ηρακλείου ως καθηγητής Ιολογίας έκανε έρευνες για τη διάγνωση και θεραπεία της επάρατης νόσου με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.
Έχει περισσότερα από 750 δημοσιεύσεις στα αγγλικά και στα ελληνικά, έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με περισσότερες από 1000 ανακοινώσεις και ομιλίες και έχει γράψει 5 πανεπιστημιακά συγγράμματα που αφορούν την Ιολογία και τη Μοριακή Ογκολογία που διδάσκονται στους φοιτητές.
Για το έργο του, που έχει παραχθεί στην Ελλάδα, είναι ο περισσότερο αναφερόμενος στη διεθνή βιβλιογραφία. Σήμερα είναι ιδρυτής και συντάκτης 8 διεθνών περιοδικών, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.

Καταλήγοντας ο κ. Δημόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε το τεράστιο επιστημονικό έργο του καθηγητή, μπορούμε όμως να αξιολογήσουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ Σπαντίδο».

Όπως είναι γνωστό ο κ. Σπαντίδος έχει δημιουργήσει στην περιοχή το «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» όπου ήδη πραγματοποιούνται σημαντικές εκδηλώσεις Πολιτισμού.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας προσέφερε στον κ. Σπαντίδο ωραία φωτογραφία από πανηγύρι του χωριού με ανάλογη αφιέρωση.

Ο κ. Σπαντίδος συγκινημένος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής, μίλησε για την ιστορία του χωριού και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να βοηθάει με κάθε μέσο το χωριό του που τόσο το αγαπά.