Ο Ισίδωρος Ζουργός στη Σπάρτη

Μια ξεχωριστή βραδιά για τους φιλαναγνώστες της Σπάρτης09-01-2017 10:23   

Στην ΠΕΣ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός παρουσίασε το έργο του φιλοξενούμενος της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2017 η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης φιλοξένησε στο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης τον Θεσσαλονικιό συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό. Τα έργα του «Στη σκιά της πεταλούδας», «Τα Ανεμώλια», «Η αηδονόπιτα», «Σκηνές από

τον βίο του Ματίας Αλμασίνο»  έχουν διαβαστεί και ιδιαίτερα αγαπηθεί από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης.

Η προσπάθεια του συγγραφέα να καταγραφεί η καθημερινότητα της ζωής παλιών και νέων χρόνων, εμβαθύνοντας στα μονοπάτια της ψυχής, του νου αλλά και των πολιτικοκοινωνικών καταστάσεων, αποτελεί κοινό συστατικό του έργου του.

Μετά το καλωσόρισμα και την παρουσίαση του βιογραφικού του καταξιωμένου συγγραφέα, από τη δασκάλα κ. Πηνελόπη Χριστάκου, το πολυπληθές ακροατήριο αφέθηκε στον χειμαρρώδη λόγο του Ισίδωρου Ζουργού και απόλαυσε μια εκ βαθέων εξομολόγηση της πορείας της  ζωής του και της συγγραφικής του διαδρομής. Ο λόγος του ζωντανός, πηγαίος, μεστός νοημάτων, άριστα δουλεμένος, έρρεε χωρίς περιττολογίες και καθήλωσε το κοινό. Ο Ισίδωρος Ζουργός είναι ένας πραγματικός μαέστρος του λόγου.

Στις ερωτήσεις του κοινού που ακολούθησαν, ο κ. Ζουργός απαντούσε με αμεσότητα και σεμνότητα αλλά και με ευδιάκριτο και λεπτό χιούμορ. Με μια γλώσσα άμεση και βαθιά καλλιεργημένη. Τις λέξεις τις γνωρίζει, τις λατρεύει και τις υπηρετεί με αριστοτεχνικό τρόπο. Η ευρυμάθειά του έκδηλη, όπως και η ανθρωπιά του και οι ευαισθησίες του.

Ο Ισίδωρος Ζουργός μοίρασε με γενναιοδωρία τα χαρίσματά του στο κοινό, που κατέκλυσε την Πνευματική Εστία, και χάρισε μια ξεχωριστή βραδιά στους φιλαναγνώστες.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ