«Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες»22-12-2016 08:37   

Τα γνωμικά και αποφθέγματα που διαβάστηκαν και προέρχονται από συγγραφείς, ποιητές, λογοτέχνες και παιδαγωγούς αλλά και από το δημοτικό τραγούδι οδήγησαν τη σκέψη του Κοινού στα μονοπάτια της φιλοσοφικής αναζήτησης της ουσίας της ζωής. Ο λόγος για το βιβλίο του Αλέξανδρου Τυροβολά «Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες»

ΣΠΑΡΤΗ. Το βράδυ της Τετάρτης

14 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα "Γεώργιος Περδικλώνης" της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση ενός διαφορετικού βιβλίου, που συγκεντρώνει συμπυκνωμένη γνώση, το Βιβλίο του Αλέξανδρου Τυροβολά, «Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες», που εκδόθηκε φέτος από τις εκδόσεις Ιδιομορφή.

Την παρουσίαση του Βιβλίου ανέλαβαν οι φιλόλογοι Μεταξία Παπαποστόλου και Γιώργος Ατσαβές, οι οποίοι εστίασαν στην αξιέπαινη  εργασία του συγγραφέα-συντάκτη του Βιβλίου, ο οποίος  συγκέντρωσε φράσεις, νοήματα και λέξεις με «σοφό» περιεχόμενο, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας  των γνωμικών και των αποφθεγμάτων στη ζωή του ανθρώπου. Τα γνωμικά και αποφθέγματα που διαβάστηκαν και προέρχονται από συγγραφείς, ποιητές, λογοτέχνες και παιδαγωγούς αλλά και από το δημοτικό τραγούδι οδήγησαν τη σκέψη του Κοινού στα μονοπάτια της φιλοσοφικής αναζήτησης της ουσίας της ζωής.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, Αλέξανδρος Τυροβολάς, γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, την περίοδο 1980-2011 και για τρεις θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου γεωπόνων του Νομού Λακωνίας,  εξέθεσε τη δική του εκδοχή   στην προσπάθεια της συγκέντρωσης και κωδικοποίησης της γνώσης των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου, με την ελπίδα να κρατήσει ζωντανή την ισχύ της ώστε να αποφευχθεί το «Θνήσκει γαρ σιγαθείς ο άξιος λόγος».

Η συμμετοχή και η αγάπη των παρευρισκομένων έκανε τη βραδιά ιδιαίτερα  ανθρώπινη και ζεστή εφαρμόζοντας στην πράξη τις διαχρονικές αλήθειες που προβάλλονται στο βιβλίο αυτό.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ