Την Παρασκευή 2/12 η Β τάξη του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης συνοδευόμενη από τον διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή επισκέφθηκε το ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Άγιος Παντελεήμων όπου προσέφερε τρόφιμα και τραγούδησε επιλεγμένα τραγούδια

ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, η Β΄ Τάξη του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο ίδρυμα χρονίως πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης.

Εκεί η χορωδία, υπό την καθοδήγηση της Μουσικού του σχολείου κ. Πένυς Παπασταθάκη, τραγούδησε ωραία, επιλεγμένα για την εκδήλωση αυτή, τραγούδια.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σταύρος Περγαντής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Ιωάννη Πορφύρη για την πρόσκληση αυτή και τόνισε ότι οι μαθητές με την επίσκεψή τους γνώρισαν τους ανθρώπους αυτούς, έμαθαν για το τρόπο ζωή τους, κατανόησαν τις δυσκολίες που έχουν στη ζωή τους, πήραν πληροφορίες και εικόνες ώστε να μην φοβούνται αλλά, αντιθέτως, να σέβονται συνανθρώπους μας με προβλήματα, να τους κάνουν παρέα και να ξεπεράσουν προκαταλήψεις και στερεότυπα, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ευχαρίστησε τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές για την παρουσία τους στο Ίδρυμα καθώς και για τα τρόφιμα που προσέφεραν δωρεάν εκ μέρους του συνόλου των μαθητών του σχολείου.