Τον Ιανουάριο 2017 προσδοκάται, σχετική, πρόοδος για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείου Σπάρτης

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης30-11-2016 18:13   

Πραγματοποιήθηκε στις 29/11/2016 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η 3η συνάντηση για την προώθηση της επίλυσης θεμάτων που αφορούν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης. Όλα δείχνουν ο,τι ο δρόμος για την εμπέδωση της δημιουργίας νέου Μουσείου θα είναι μακρύς και δύσκολος.

ΣΠΑΡΤΗ. Ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου διαπιστώθηκε ότι λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου μελετών και έργων του Δημοσίου τον Αύγουστο του 2016, αναμένεται υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Μετά από μακρά συζήτηση, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα της προετοιμασίας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι για την επόμενη συνάντηση που ορίστηκε για τα μέσα Ιανουαρίου 2017, θα έχουν προετοιμαστεί και περαιτέρω επεξεργαστεί θέματα όπως οι προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, η τύχη των επιτοπίων αρχαιοτήτων, η δυνατότητα επεμβάσεων στη ζώνη προστασίας 15 μ. του διατηρητέου κτιρίου κ.α.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, συμμετείχαν εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη οι εξής: Η Γενική Δ/ντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών Έργων κ. Ευγενία Γατοπούλου, ο Δ/ντης Μελετών και Έργων Μουσείων κ. Κωνσταντίνος Φρισήρας, η Δ/ντρια Αναστήλωσης και Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικών Μελετών κ. Αθανάσιος Κουκούβελος, ο Αρχιτέκτων κ. Γεώργιος Αραχωβίτης, η Αρχιτέκτων κ. Έρση Φιλιπποπούλου - Σύμβουλος της Περιφέρειας για το θέμα του Μουσείου και από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Λακωνίας ο μηχανικός κ. Άγγελος Κολλιάκος.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ