Ο Γιώργος Σακελλάρης κατάγεται από την Λακωνία, από τα Βέροια. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Maine. Επίσης, έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Northeastern.

Μόλις το 1979 ο Γιώργος Σακελλάρης ξεκίνησε την εκστρατεία του για τη διατήρηση της ενέργειας. Ίδρυσε ΝΕΕΣ Energy Α.Ε., θυγατρική της New England Electric Corporation και υπηρέτησε ως Πρόεδρος της εταιρείας μέχρι το 1990. Διετέλεσε Διευθυντής του National Association of Energy Service Companies. Όραμα του από το 1988, που ίδρυσε την NORESCO, ήταν η δημιουργία ενός ευέλικτου εταιρικού σχήματος που θα λειτουργούσε ως ανεξάρτητος φορέας και θα προσέφερε ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής διαχείρισης στους εταιρικούς πελάτες.

Στη συνέχεια προήδρευσε της εταιρείας Noresco, μιας εταιρείας διατήρησης της ενέργειας, που εξυπηρετεί δήμους, υπηρεσίες κίνησης, σχολικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία. Διετέλεσε Πρόεδρος της Noresco και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000, όταν έφυγε για να ξεκινήσει την Ameresco. Επίσης ίδρυσε και εξακολουθεί να χρησιμεύει ως Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δύο εταιρείες στην Ινδία, που δίνουν έμφαση στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συλλόγου εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (NAESCO).

Η AMERESCO στηρίζεται στο επιτυχημένο μείγμα του ανθρώπινου δυναμικού και
της εταιρικής παρουσίας που χαρακτηρίζεται από συνέπεια, συνοχή και αποδοτικότητα. Στελέχη ειδικευμένα στην καθετοποιημένη αγορά της πράσινης ενέργειας προτείνουν λύσεις που σχετίζονται με ζητήματα ενεργειακής απόδοσης, διαχείρισης ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών, προμηθειών, διαχείριση ενεργειακού ρίσκου και ανάπτυξη ενεργειακών συστημάτων.
Η εταιρεία Ameresco, με έδρα το Framingham της Μασαχουσέτης, έχει 900 υπαλλήλους σε 66 γραφεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Το 2005, η Ameresco κατετάγη 99η στη λίστα του περιοδικού Inc με τις 500 κορυφαίες εταιρείες. Η συγκεκριμένη λίστα αντανακλά την ετήσια κατάταξη από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2011 βρέθηκε στη λίστα Forbes 100, ως μία από τις καλύτερες μικρές εταιρείες της Αμερικής. Είναι επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας για το Κλίμα Κλίντον, με σκοπό να βοηθήσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου να μειώσουν τη ζήτηση και το κόστος της ενέργειας στις εγκαταστάσεις τους.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο κ. Σακελλάρης και η ομάδα της AMERESCO έχουν επιβλέψει, αναπτύξει, εφαρμόσει και διαχειριστεί ενεργειακά έργα συνολικού
Ύψους 5 δις δολαρίων. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος ενεργειακών λύσεων στη Βόρεια Αμερική και μέσω καινοτόμων συστημάτων και τεχνολογιών δίνει σε κάθε πελάτη προσαρμοσμένες λύσεις.

Η ομογενειακή εφημερίδα «The National Herald» τον συμπεριέλαβε στην ειδική έκδοση της με τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής για το 2013.

Και ο κ. Σακκελάρης έχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Λακωνία στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και τυποποίησης. Διατηρεί εξοχικό στα Βέροια Πάρνωνα. Αρκετές δωρεές προς τους Λάκωνες φέρουν το ονομά του.