Γράφει ο Βασίλης Σκρουμπέλος*


«Σχετικά με το άρθρο σας «Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Δήμου Σπάρτης στον Τουρισμό» προς αποκατάσταση της τάξης, απαντώντας στο ως άνω άρθρο σας, έχω να επισημάνω τα εξής.

Η Επιτροπή Τουρισμού συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετέχουν σε αυτή Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων καθώς και Δημότες-Πολίτες που εκφράζουν όλες τις τάσεις και τους φορείς του Δήμου Σπάρτης.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να διερευνά τα θέματα που άπτονται του Τουρισμού, να
συνεδριάζει, να συσκέπτεται και μετά από σύγκλιση των απόψεων των μελών να
παρουσιάζει - εισηγείται στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις της.

Έτσι έγινε π.χ. και πρόσφατα και με την έρευνα, που αναφέρεται στο άρθρο σας, από το Γραφείο Τουρισμού, (όπου προϊσταται ο κ. Μητράκος) το οποίο έφερε τόσο το προσχέδιο του ερωτηματολογίου για συζήτηση και βελτιώσεις στην Επιτροπή, όσο και το τελικό αποτέλεσμα για ανάλυση των στοιχείων και ενημέρωση της Επιτροπής. Αμέσως μετά το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή έχει καθαρά γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.
Της Επιτροπής προεδρεύει ο κ. Αλεξάκος και οφείλει, όπως και κάθε μέλος να πράττει ότι απορρέει από τη θέση που ο καθένας κατέχει.

Ως εκ τούτου η «σελίδα του Τουρισμού του Δήμου θα γυρίσει», όχι επειδή το θέλει μόνο ο κ. Αλεξάκος, όπως αφήνεται να εννοηθεί στο άρθρο σας, αλλά επειδή το ζητάει η κοινωνία και το έχει βάλει ως θέμα πρώτης προτεραιότητας η Δημοτική Αρχή».


*Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης.