ΕΛΛΑΔΑ. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανδρών, στις 19 Νοεμβρίου, ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και παρέχει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου του προστάτη σε προνομιακή τιμή για όλο τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα η προσφορά εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), Free PSA και Ratio. Πρόκειται για εργαστηριακές εξετάσεις αίματος οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Για τις παραπάνω εξετάσεις δεν απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού ή ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαγνωστικό κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί ανά την Ελλάδα.

Η δύναμη της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα σε άντρες άνω των 50 ετών.

Η νόσος συνήθως αναπτύσσεται αργά και δεν παρουσιάζει συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λόγω του ασυμπτωματολογικού χαρακτήρα της νόσου, αλλά και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού, ο έλεγχος προστάτη συνιστάται να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών.

Η Ημέρα των Ανδρών είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχάσουμε να τους ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά» και φυσικά να τους υπενθυμίσουμε να φροντίζουν την υγεία τους. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα!

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις