ΣΠΑΡΤΗ. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ έχουν καλές προθέσεις και στην πλειοψηφίας τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στη Σπάρτη και στο Νοσοκομείο της, από την Διοικήτρια έως τον έσχατο εργαζόμενο, η προσπάθεια είναι καθημερινή και επίμονη. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναλογούν στους πολίτες και αυτά που αρμόζουν στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Οι καταγγελίες είναι αρκετές και ακόμα περισσότερες οι διαμαρτυρίες εργαζόμενων. Υπάρχουν παραδείγματα γιατρών που υποχρεώνονται, ενώ τελειώνει η βάρδια τους, να κάνουν εφημερία με «εντέλλεσθε» της Διοίκησης. Με αυξημένο στρες, σε κακό κλίμα και με τα στοιχειώδη να μην επαρκούν για την στήριξη του προσωπικού. Σε κάποιες περιπτώσεις ο εφημερεύον γιατρός δεν βρίσκει ούτε μια μπουκιά φαγητό να στηρίξει την ύπαρξή του στο δύσκολο και δυσανάλογο έργο του και είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την διατροφή του.

Την ώρα που ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Νοσοκομείο, δεν πρέπει να βρίσκεται σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, στο οποίο άλλωστε κάθε Διοίκηση εναποθέτει τις ελπίδες της για καλές Υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες. Αλίμονο αν η Διοίκηση δεν είναι σε θέση, στον εργαζόμενο τον οποίο υποχρεώνει σε εξαντλητική ή σε δυσανάλογη εργασία, να εξασφαλίσει την διατροφή του σε κάποιες περιπτώσεις ή την ασφάλειά του σε κάποιες άλλες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις