ΣΠΑΡΤΗ. Το Νοσοκομείο της Σπάρτης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος», όπου επιβεβαίωσε αυτά που οι πολίτες και οι γιατροί τονίζουν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κύρια υγειονομική μονάδα της Λακωνίας.

«Είδα τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Θα έλεγα ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ειδικά η Παθολογική Κλινική κινδυνεύει να τεθεί υπό κατάρρευση, μετά την παραίτηση των τριών από τους πέντε παθολόγους» δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης και συνέχισε: «Αυτό που εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης δεν είναι η λύση. Δεν μπορεί να μεταφέρονται για εφημερίες γιατροί από το Κέντρο Υγείας Γυθείου, από τα αγροτικά ιατρεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πάνε με αυτό τον τρόπο να «βουλώσουν τρύπες» αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα μετακινώντας προσωπικό από άλλες υγειονομικές μονάδες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πιεστεί το υπουργείο να κάνει άμεσα μαζικές προσλήψεις».

Ο Μανώλης Μάκαρης στο Νοσοκομείο της Σπάρτης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λακωνίας, καθώς επίσης συνομίλησε με ασθενείς και συνοδούς τους.

Τέλος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μάκαρης αναφέρθηκε στο έργο της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση είναι μεγάλη, παρά τη δωρεά που έχει προσφερθεί από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και πρέπει η πολιτεία με κάθε τρόπο να συμβάλει στην επιτάχυνση αυτού του κορυφαίας σημασίας έργου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις