ΕΛΛΑΔΑ. Καλή αλλά λίγη η προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης το ΕΣΥ. Προφανώς δεν έχει αντίληψη ότι πολλοί γιατροί που υπηρετούν πιστά το ΕΣΥ βρίσκονται στο περιθώριο ενώ εκείνοι που διαμόρφωσαν ένα σύστημα πελατειακό, για ένα ασθενοφόρο, μια ΜΕΘ, ένα άμεσο χειρουργείο, μεσουρανούν στις τάξεις όχι μόνον του ΠαΣοΚ αλλά όλων των κομμάτων και φυσικά της ιατρικής κοινότητας. Υπάρχουν 3 κατηγορίες ιατρών στην Ελλάδα: Οι πανάκριβοι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, οι δικτυωμένοι γιατροί του ΕΣΥ και οι αγωνιστές γιατροί της αφάνειας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο εξής γιατί αν το ένα πόδι του θέλει να μπει σε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, το άλλο στηρίζεται σε ένα σάπιο σύστημα Υγείας.

Ο Ανδρουλάκης λέει:

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου σε ένα μεγάλο νησί της χώρας μας. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λείπει προσωπικό, λείπουν υποδομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτιαξε το Ταμείο Ανάκαμψης με κύρια προτεραιότητα – λόγω της πανδημίας – τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί το 8-10% του ταμείου αυτού για να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Πρέπει οι γιατροί και οι υγειονομικοί να παίρνουν μισθούς στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι επιτέλους να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να έχουμε ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και αυτό υπερασπίζεται η δημοκρατική παράταξη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που περνά ο ελληνικός λαός».

Ο Λαός απαντά:

«Θέλω ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να μην χρειάζεται να έχω στο τσεπάκι μου είτε το φακελάκι είτε το τηλέφωνο του γιατρού - βουλευτή που θα τακτοποιήσει την δική μου υπόθεση. Θέλω ένα τέτοιο ΕΣΥ που να μην έχω ανάγκη την μεσολάβηση. Ένα τέτοιο ΕΣΥ που να μην σώζει το δικό μου παιδί αλλά αφήνει στην τύχη του το παιδί του άλλου. Θέλω ένα ΕΣΥ που να με κάνει άνθρωπο. Γιατί αυτός που ψηφίζει έναν βουλευτή γιατί του βρήκε ΜΕΘ αφήνοντας έξω κάποιον άλλο άρρωστο χωρίς μέσον, αυτός δεν λέγεται άνθρωπος… Αυτό το ΕΣΥ το εξέθρεψαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις