Για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, η επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας είναι μία πολύ σημαντική επιλογή. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τα είδη και τις καλύτερες μάρκες ακουστικών βαρηκοΐας. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους παράγοντες πριν την αγορά ακουστικού, όπως ο βαθμός βαρηκοΐας και τι επικοινωνιακές δυσκολίες υπάρχουν. Τέλος, θα μιλήσουμε για τη σημασία του ακοολόγου στην επιλογή ακουστικών.

Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες;

Οι καλύτερες μάρκες ακουστικών βαρηκοΐας είναι η Audio Service, η Unitron, η Phonak, η Starkey και η Resound. Αυτές οι εταιρίες, διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την προηγμένη τεχνολογία των προϊόντων τους. Μάλιστα, συνδυάζουν αυτήν την τεχνολογία με την άνετη χρήση και γι’ αυτό θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες εταιρίες για τη βελτίωση της ακουστικής εμπειρίας.

Οι μάρκες που αναφέραμε έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από διαφορετικά μοντέλα, με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν 96 κανάλια, άλλα που προσφέρουν 4 και ορισμένα που προσφέρουν όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα κανάλια. Υπάρχουν επίσης διαφορές σε σχέση με το μέγεθος των ακουστικών. Και τέλος υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που είναι ενσύρματα ή ασύρματα, ενώ ορισμένα άλλα έχουν και Bluetooth. Οι διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των μοντέλων είναι πάρα πολλές.

Ποια είναι τα είδη ακουστικών βαρηκοΐας;

Πλέον όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ψηφιακά. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ακουστικών βαρηκοΐας, τα οπισθωτιαία (εξωτερικά) και τα ενδωτιαία (εσωτερικά).Και οι δύο τύποι ακουστικών αποτελούνται από έναν ενισχυτή, ένα μικρόφωνο, ένα μεγάφωνο και μια μπαταρία.

Τα οπισθωτιαία ακουστικά τοποθετούνται πίσω από το πτερύγιο του αυτιού και διακρίνονται στα κλασσικά ακουστικά πίσω από το αυτί, και στα ακουστικά των οποίων το μεγάφωνο βρίσκεται εντός του αυτιού του βαρήκοου.

Τα ενδωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας τοποθετούνται ολόκληρα εντός του αυτιού και διακρίνονται, αναλόγως με το μέγεθος τους και το πόσο βαθιά εφαρμόζουν στον ακουστικό πόρο, στα In The Ear (ITE) και Completely In the Canal (CIC).

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά ενός ακουστικού βαρηκοΐας είναι οι εξής.

  • Ο τύπος βαρηκοΐας
  • Ο βαθμός βαρηκοΐας
  • Το μέγεθος και το σχήμα του αυτιού
  • Οι επικοινωνιακές δυσκολίες
  • Οι καθημερινές δραστηριότητες
  • Τι χαρακτηριστικά αναζητά ο αγοραστής από το ακουστικό
  • Τι προσδοκίες έχει

Επειδή όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν την επιλογή πιο περίπλοκη, το σημαντικότερο δεν είναι να επιλέξετε απλά την καλύτερη μάρκα, αλλά το να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

Πως να επιλέξω ακουστικά βαρηκοΐας

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτή η επιλογή είναι να ζητήσετε τη γνώμη ενός ακοολόγου ή ακοοπροθετιστή. Αυτός λαμβάνοντας υπόψιν τα ακοολογικά ευρήματα του βαρήκοου και χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους, διερευνά ποια ακουστικά βαρηκοΐας είναι τα πλέον κατάλληλα για την εκάστοτε περίπτωση. Παράλληλα όμως λαμβάνει υπόψιν και τις ιδιαίτερες ανάγκες ή απαιτήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου που καθορίζουν την τελική επιλογή.

Συνοψίζοντας, οι καλύτερες μάρκες ακουστικών βαρηκοΐας είναι η Audio Service, η Unitron, η Phonak, η Starkey και η Resound. Ωστόσο, η επιλογή δεν πρέπει να περιορίζεται στην μάρκα γιατί υπάρχουν πολλά μοντέλα και παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψην. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, να ερευνήσετε τις διαφορετικές επιλογές και να συνεργαστείτε με ειδικούς ακοολόγους. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις