ΚΟΣΜΟΣ. 200 νεαροί φυσιοδίφες υλοποιούν ένα όνειρο ζωής. Θα ακολουθήσουν τα βήματα του Δαρβίνου ενώ συμπληρώνονται σχεδόν δύο αιώνες από τότε που διατύπωσε την περίφημη θεωρία της εξέλιξης. Το ταξίδι στους 32 σταθμούς θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα γίνει με πλοίο.

«Όταν αναφέρεις το ονοματεπώνυμο Κάρολος Δαρβίνος αρκετοί θυμούνται έναν ηλικιωμένο με γενειάδα, που έγραψε πολλά σημαντικά βιβλία για την εξέλιξη κι άλλα παρόμοια. Αλλά φυσικά όταν ξεκίνησε το πενταετές ταξίδι του στον κόσμο, ήταν λίγο πιο μεγάλος από όλους αυτούς, ήταν 22 ετών. Σκοπός είναι να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς νεαρούς καλύτερους οικολόγους. Ψάχνουμε για ανθρώπους να ξεκινούν της καριέρας τους μεταξύ 20 και 25 ετών, ώστε να αλλάξουν τον κόσμο», αναφέρει ο Στιούαρτ Μακ Φέρσον ιδρυτής της οργάνωσης «Darwin 200» κι επικεφαλής του εγχειρήματος.

Το πλοίο κατά μέσο όρο αγκυροβολεί σε κάθε λιμάνι για περίπου δύο εβδομάδες. Ήδη πέρασε από τις Κανάριες Νήσους, απ΄το Πράσινο ακρωτήρι στην Νότια Αφρική, και τις βραζιλιάνικες ακτές. Το πλήρωμα του πλοίου αποτελούν 7 μέλη όλοι τους από την Ολλανδία ενώ υπάρχουν και πολλοί επιβάτες που πληρώνουν εισιτήριο και μετακινούνται ανάμεσα στα λιμάνια. Το κόμιστρο συγκεντρώνεται για την κάλυψη των επιστημονικών δαπανών του ταξιδιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις