ΗΠΑ. Με ένα σπάνιο θέαμα έρχονται αντιμέτωποι όσοι βρίσκονται στο ζωολογικό κήπο στο Τενεσί των ΗΠΑ "Brights Zοο", καθώς καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε χωρίς τις χαρακτηριστικές κηλίδες του είδους της.

"Μια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες είναι κάτι το πολύ σπάνιο", ανέφερε στο AFP ο Ντέιβιντ Μπράιτ, διευθυντής του Brights Zοο. Έχει να καταγραφεί καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες από το 1972 στο Τόκιο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το μωρό γεννήθηκς στις 31 Ιουλίου και έχει ύψος 1,80 μέτρα και καφέ τρίχωμα. Από τότε, η μικρή θηλυκή καμηλοπάρδαλη "μεγαλώνει με τις φροντίδες της μητέρας της και του εξειδικευμένου προσωπικού του ζωολογικού κήπου", όπως σημειώνουν οι αρχές του ζωολογικού.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η πληθώρα άρθρων που αφιερώθηκαν στο σπάνιο αυτό ζωάκι, που ανήκει στο υποείδος των ριγωτών καμηλοπαρδάλεων, θα προσελκύσει την προσοχή στις απειλές που αντιμετωπίζει το είδος της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

"Οι πληθυσμοί καμηλοπαρδάλεων που ζουν στην άγρια φύση βαίνουν σιωπηρά προς εξαφάνιση, με το 40% του πληθυσμού των άγριων καμηλοπαρδάλεων να έχει χαθεί σε τρεις δεκαετίες", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Μπράιτ, ιδρυτής του Brights Zoo.

Οι κηλίδες έχουν το ρόλο του καμουφλάζ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις