ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Λακωνία, θέλοντας να φτάσουν σε ακόμη πιο πολλούς τα διδάγματα, ο αγώνας, οι στιγμές εκείνες του Νοέμβρη του 1973 που θα συνεχίζουν πάντα να εμπνέουν ακόμη νέους, περισσότερους αγώνες, λαϊκούς ξεσηκωμούς, προγραμματίζουν προβολές του Ντοκιμαντέρ «Ένας ζεστός Νοέμβρης» στον νομό Λακωνίας.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «μέσα από αυτό επιδιώκουμε να "κινηματογραφήσουμε" την ατμόσφαιρα εκείνων των ημερών, της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με "πρωταγωνιστές" της περιόδου, να μεταφερθούν στην περίοδο της χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα».

Στον χώρο των προβολών θα υπάρχει και το νέο λεύκωμα «Η σπίθα του Νοέμβρη δε σβήνει» που περιλαμβάνει ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την περίοδο.

Ημέρες και ώρες προβολών:

  • Σπάρτη: Τρίτη 21/11 στις 13:00 στο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα Α25 και

Τρίτη 21/11 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης.

  • Καστόρι: Σάββατο 18/11 στις 18:00 στο πρώην κατάστημα Δημητρακόπουλου.
  • Κροκεές: Κυριακή 19/11 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών
  • Σκάλα: Δευτέρα 20/11 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις