ΕΛΛΑΔΑ. Ολομέτωπη επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω του OPEN ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τον παρέπεμπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Φίλης, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος. Κατήγγειλε θε πως «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

«Δεν μπορεί να μου αφαιρέσει την ιδιότητα μέλους ο Κασσελάκης»

Αρχικά, απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φίλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως για την διαγραφή του θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα:

«Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλλοίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. (…) Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Το να απολύει σε εισαγωγικά λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή. (…) Θα πρέπει να κουβεντιάσει η Πολιτική Γραμματεία εάν πρέπει να παραπεμφθούμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, θα αποφασίσει η Επιτροπή με 2/3 πλειοψηφία και έπειτα θα ξαναέρθει το θέμα στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης όχι. Θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και γι αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Τα θέματα πρέπει να κουβεντιαστούν στα όργανα».

«Επιλογή μετάλλαξης»

Ο κ. Φίλης τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης έκανε «επιλογή μετάλλαξης, μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους», και συνέχισε: «Ο κόσμος αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Εδώ έχουμε έναν πολιτικό φορέα της Αριστεράς που ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να τον διαλύσει, όμως εκεί οδηγούμαστε. Το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του. Διότι εξαπάτησε αυτούς που τον ψήφισαν. Γιατί εάν διάβαζε κάποιος αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης πριν χρόνια, ότι ζητούσε μείωση μισθών, περισσότερες απολύσεις από το Δημόσιο, ιδιωτικά πανεπιστήμια. (…) Είναι δυνατό να λέει ότι το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τις ανισότητες; (…) Αυτά δεν αφορά κανενός είδους αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης!».

«Αυτά που υποστηρίζει ο Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, είναι Μητσοτάκης»

«Προχωρά μόνος του σε μια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρηση από την Αριστερά. Συμφωνούν οι κ.κ. Κασσελάκης και Μητσοτάκης. Έκανε εκστρατεία υπέρ του, δεν θέλω να μιλήσω για δούρειους ίππους, μιλάω για έναν άνθρωπο με άλλες απόψεις, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και κατέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το καταστατικό ήταν προβληματικό, έδωσε τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που είναι 1 μήνα μέλος να είναι υποψήφιος. Ήταν επιλογή που είχε γίνει από τον Τσίπρα. Ήταν λάθος του Τσίπρα αυτό», είπε επίσης.

«Με τις απόψεις του αυτές ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς. Εδώ υπάρχει θέμα εξαπάτησης του κόσμου. Τα είπε στο ΣΕΒ, τι έχει αλλάξει;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλής, και τόνισε: «Να συνεδριάσει ένα όργανο, να κουβεντιάσουμε και να απαντήσει. Όταν γίνεται διάλογος πρέπει να απαντά με επιχειρήματα».

«Δεν λύνονται οι πολιτικές διαφωνίες σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές»

Αιχμές άφησε όμως ο κ. Φίλης και για τους συμβούλους του κ. Κασσελάκη. «Ο κ. Κασσελάκης είναι μέλος δύο μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ, ζούσε στο εξωτερικό, οι σύμβουλοι είναι το πρόβλημα, αυτοί που του δίνουν τέτοιες ερμηνείες», ενώ αναφέρθηκε και ειδικά στον Παύλο Πολάκη σχολιάζοντας αυτό που έγραψε μετά την διαγραφή του χθες, στο Facebook. «Στερείται παιδείας ο άνθρωπος αυτός που είπε δείχνει και μια δύναμη. Δεν λύνονται οι πολιτικές διαφωνίες σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές».

«Ο κ. Κασσελάκης ψηφίστηκε από 60.000 ανθρώπους. Και είναι τυπικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω τυπικά γιατί διαγράφει στελέχη που διαφωνούν, ενώ σε δυο μήνες έχουμε συνέδριο», συνέχισε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «Μετακομίζει τον ΣΥΡΙΖΑ προς κατευθύνσεις κεντροδεξιές. Πάει να γίνει ένα μικρό κόμμα χωρίς κύρος αυτό πάει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια σκιά του κόμματος που κυβέρνησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 17% έπεσε στο 12% μαζί με το ΠΑΣΟΚ και από κάτω είναι το ΚΚΕ. Ενώ ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτό δεν φταίει ο Φίλης και ο Βίτσας ούτε και ο Κασσελάκης μόνο».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι όσα λέει σήμερα κάποιος του τα έχει πει. «Τον αντιμετωπίζω σαν ένα πρόσωπο μαζί με το επιτελείο του αλλά όχι με εντολή να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι με εντολή να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρό κόμμα. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Για αυτό είχαμε ένα Συνέδριο μπροστά μας και το οποίο τώρα θα γίνει χωρίς όσους είχαν διαφορετική άποψη. Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις