EΛΛΑΔΑ. Η διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα από τη Νεολαία του Συνασπισμού και τη Γένοβα μέχρι την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων, τα χρόνια των Μνημονίων, τη διακυβέρνηση του 2015 και την ανακοίνωση της παραίτησής του είναι, πράγματι, αξιοπρόσεκτη.

Το ερώτημα είναι ποιος και τι μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα στο "τιμόνι", καθώς η παρουσία του ιδίου ήταν καθοριστική για την Αριστερά στη χώρα αλλά και την Ευρώπη συνολικά.

Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις και για την πολιτική υφή του ως προς τις συμμαχίες και τις συγκλίσεις που θα επιθυμήσει να ακολουθήσει, με τον "τόνο" να δίνεται φυσικά από τον επόμενο ή την επόμενο πρόεδρο. Σε κάθε περίπτωση, στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνεται η "γιγάντωση" του ΣΥΡΙΖΑ και η μετατροπή του από "κόμμα διαμαρτυρίας" και αντιπολιτευτικής παρέμβασης, σε κόμμα διακυβέρνησης αλλά και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ηγεσία, θα πάει στις δημοτικές-περιφερειακές αλλά και στις Ευρωεκλογές, που θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες. Το ζητούμενο είναι να μην γίνει μια κατάσταση "εμφυλίου" εντός του κόμματος, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο "ισορροπιστή".

Ας θυμηθούμε τον πρώην Πρωθυπουργό, τι έλεγε πριν από 28 χρόνια για το φοιτητικό κίνημα, ως μαχόμενος φοιτητής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις