Με συσσίτια ζουν εκατοντάδες συνταξιούχοι ενώ η Κυβέρνηση διαθέτει 1 δις € σε παράνομους πρόσφυγες
Άρθρο της “DeutscheWelle” φέρνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του κόμματός του στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Μετανάστευσης για τις ουρές συσσιτίων ελλήνων συνταξιούχων που δεν έχουν πλέον ούτε ένα πιάτο φαγητό…
ΕΛΛΑΔΑ. Στην Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο δήμοι και δομές της Εκκλησίας δημιουργούν συσσίτια, μαγειρεία, υπνωτήρια , λουτρά, διαπιστώνοντας καθημερινά αύξηση άστεγων αλλά και συνταξιούχων που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό και καταφεύγουν στις ουρές.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, διεισδύοντας μέσα από το νέφος που δημιουργήσει η πανδημία, εντοπίζει το πρόβλημα και μάλιστα αναδεικνύει δημοσίευμα της “DeutscheWelle”. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης καταθέτουν ερώτηση προς 3 υπουργούς της Κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει έλληνες συνταξιούχοι που συνωστίζονται για ένα τάπερ φακές στις ουρείς των συσσιτίων δήμων κι Εκκλησίας.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Προς: Τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΘΕΜΑ: «Άρθρο της“DeutscheWelle”προβάλλει την ακραία φτώχεια των ηλικιωμένων της χώρας μας και την απουσία του Κράτους Πρόνοιας»
Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με άρθρο της “DeutscheWelle”, το οποίο αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα «Typos Thes», την 15η Νοεμβρίου: «…η κατάσταση που επικρατεί σε συσσίτια στην Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου στην ουρά στήνονται μέχρι και 220 άτομα, ενώ παλιά ήταν μόλις 50. Στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης περιμένουν πολλοί άνθρωποι στην ουρά, κρατώντας σακούλες, τάπερ, καρότσια. Στην πόρτα γυναίκες μοιράζουν ψωμί και ένα μικρό γλυκό. Τα τάπερ έχουν φακές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται εδώ για ένα πιάτο φαγητό είναι άνω των 60. Η φτώχεια στην τρίτη ηλικία είναι μείζον πρόβλημα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, αναφέρει ο Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Παλιά έρχονταν εδώ 50 με 60 άνθρωποι. Σήμερα 200 με 220. Τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι καταφεύγουν στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη για στήριξη, ιδίως γηραιότεροι. Στην κρίση, με τη σύνταξη που έπαιρναν, βοηθούσαν και τα παιδιά τους που ήταν άνεργα. Για αυτό τα εισοδήματά τους έπεσαν ακόμη περισσότερο και έχουν ανάγκη από βοήθεια. Πλέον πολλοί δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα, τη θέρμανση ή να εξασφαλίσουν ένα ζεστό γεύμα. Το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερα στις πόλεις. Παρατηρούμε ότι οι άνθρωποι νοιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνία…».
Το περιγραφόμενο ανωτέρω φαινόμενο, το οποίο καταγράφει το παραπάνω γερμανικό μέσο ενημέρωσης, κυριαρχεί στις πόλεις και την αρωγή των συνταξιούχων, οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή υποφέρουν από φτώχεια την αναλαμβάνει, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Εκκλησία με τις ενορίες της ή οι Δήμοι, με την Γενική Κυβέρνηση απούσα, διότι προφανώς, έχει ως προτεραιότητα να ασχοληθεί με τη δωρεάν σίτιση, δωρεάν διανομή και σε διαμερίσματα και δωρεάν παροχή όλων των κοινωφελών υπηρεσιών και διαθέσεως επιδομάτων στους παρανόμους εισερχόμενους. Ουσιαστικά, κατέβαλε φορολογία κατά τη διάρκεια του βίου του ο πενόμενος και οικονομικά χειμαζόμενος Έλληνας για να σιτίζονται δωρεάν οι λαθραία εισερχόμενοι εντός των συνόρων μας αλλοδαποί. Στον προϋπολογισμό προβλέφθηκε κονδύλιο ενός δις ευρώ για την σίτισή των τελευταίων και αφέθηκε ο Έλληνας συνταξιούχος να πένεται και να σιτίζεται από τα συσσίτια των εκκλησιών. Το γεγονός αυτό, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στα πολιτικά χρονικά.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις