ΕΛΛΑΔΑ. Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων υπέρ, έναντι 76 κατά και με 46 αποχές και 2 παρών ψηφίστηκε την Πέμπτη (15/02) από τη Βουλή ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από τη διαδικασία προέκυψαν «ρωγμές» στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλέστηκε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ για να εξηγήσει ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις αρχές της και υποστήριξε ότι ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου, ενώ διαμήνυσε πως το νομοσχέδιο επιδιώκει να ενώσει και όχι να διχάσει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται η συντήρηση με την οπισθοδρόμηση.

Από τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 ψήφισαν «όχι», ενώ καταγράφηκαν και 31 αποχές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε ο Παύλος Πολάκης, ενώ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε «παρών» και υπερψήφισε κάποια άρθρα. Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε κανένας, ωστόσο καταγράφηκε η αποχή 11 βουλευτών. Πιο συγκεκριμένα οι: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλας, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταράκα, Κωνσταντινόπουλος, Μπαραν, Πάνας, Νικολαΐδης. Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη. «Όχι» ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαΐωάννου, ενώ «παρών» δήλωσε ο επίσης ανεξάρτητος Μιχάλης Χουρδάκης.

Άκης Σκέρτσος: «Η νομοθεσία αυτή, θα μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό».

Στην τελική του ομιλία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν προχωρήσουμε στην ψηφοφορία, θέλω να σας παρακαλέσω, ψηφίζοντας να σκεφτείτε την ανακούφιση που θα νιώσουν άνθρωποι, συνάνθρωποι μας, γνωστοί, φίλοι, συγγενείς, όταν το νομοσχέδιο αυτό υπερψηφιστεί και γίνουν επιτέλους ορατοί και αποδεκτοί. Την ανακούφιση που θα νιώσουν οι γονείς τους, όταν πάψουν να αισθάνονται ότι δεν πρέπει να ντρέπονται γι΄αυτό που είναι τα παιδιά τους, γι΄αυτό που γεννήθηκαν, γιατί η πολιτεία μας, θα τους αναγνωρίσει πλέον, ως ισότιμους. Η νομοθεσία αυτή, θα μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό και ταυτόχρονα τους άλλους.

Η μορφή της οικογένειας δεν αλλάζει, η πυρηνική οικογένεια παραμένει ισχυρή, το συμφέρον των παιδιών προστατεύεται, το σχέδιο νόμου έρχεται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δώσει, σε παιδιά και συμπολίτες μας τη μέριμνα και την προστασία που έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Τα παιδιά υπάρχουν, ο νόμος δεν θα τα γεννήσει, ο νόμος θα τα αναγνωρίσει και θα τα προστατεύσει εξίσου με τα υπόλοιπα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις