ΕΛΛΑΔΑ. Τριγμούς στην Κ.Ο. της ΝΔ συνεχίζει να προκαλεί το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο εντός της εβδομάδας θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Εκείνος που δεν θα κάνει πίσω ούτε σπιθαμή στη σκληρή γραμμή της σύγκρουσης για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μάλιστα προαναγγείλει ότι θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής όπου το νομοσχέδιο εισάγεται στις 14 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποια στάση θα κρατήσουν και στο τέλος τι θα ψηφίσουν οι Βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο. To Νotospress επικοινώνησε με τους «Γαλάζιους» Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Πελοποννήσου και έθεσε αυτό το ερώτημα, στοιχειοθετώντας όσες απαντήσεις έλαβε και όσες δεν έλαβε, είτε γιατί οι συγκεκριμένοι Βουλευτές δεν θέλησαν να τοποθετηθούν είτε γιατί απέφυγαν την απάντηση.

Ποια είναι τα ισχυρά «Γαλάζια» Όχι

Πρόσωπα για τα οποία θεωρείται δεδομένο, ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα Ομόφυλα ζευγάρια και έχουν ανακοινώσει την αντίθεση και το (Όχι) τους σε όλους τους τόνους, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναμένεται να είναι ρηξικέλευθος από το βήμα της Βουλής. Σαφώς τοποθετούμενοι στο όχι είναι ο επίσης Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε αποκλειστικά στο Notospress αναφορικά με την θέση του τα εξής: «Το μόνο μοντέλο οικογένειας, το οποίο οφείλουμε ως Κυβέρνηση και κοινωνία να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε, ειδικά αν επιθυμούμε να αναστρέψουμε το δημογραφικό, είναι αυτό της πυρηνικής οικογένειας. Πιστεύω βαθύτατα πως το απόλυτο δικαίωμα των παιδιών που πρέπει να προστατευθεί και να στηριχθεί είναι η πρόσβαση από κοινού στην πατρότητα και τη μητρότητα, που μπορούν να εγγυηθούν και να στηρίξουν την υγιή ανάπτυξη παιδιών και εφήβων σε ολοκληρωμένους ενήλικες. Εκτιμώ πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιες αλλαγές στο όνομα ενός άκρατου δικαιωματισμού, που μαθηματικά οδηγούν στη θεσμοθέτηση του γονέα 1 και γονέα 2».

Ποιοι κρατούν στάση αναμονής και διαλλακτικότητα

Ο βουλευτής Ηλείας με την ΝΔ και τέως θεματικός Επίτροπος στην Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κρατά μέχρι στιγμής στάση αναμονής και περιμένει να παρακολουθήσει το σύνολο του νομοσχεδίου στην Βουλή, όπως και τον διάλογο επιχειρημάτων που θα εξελιχθεί. Στο Notospress ο κ. Αβραμόπουλος αναφορικά με την στάση του δήλωσε τα εξής: «Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι στο στάδιο της διαβούλευσης και της ενημέρωσης. Πρόκειται για μία τολμηρή μεταρρύθμιση. Όταν κατατεθεί ολοκληρωμένα και μετά από τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός, με έμφαση στο ότι δεν τίθεται θέμα παρένθετης μητέρας, ή διαχωρισμός σε γονέα 1 και γονέα 2, η Βουλή, αφού το συζητήσει, θα κληθεί να το ψηφίσει. Όλα δείχνουν ότι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί ξεπερνιούνται από τις βελτιώσεις αυτού του νομοσχεδίου.

Περιμένουμε λοιπόν να κατατεθεί για να δούμε πως έχουν τα πράγματα. Είναι ωστόσο αλήθεια, ότι ως ζήτημα πήρε διαστάσεις δυσανάλογες, προκαλώντας αντιδράσεις που, αν κρίνει κανείς από τις δημοσκοπήσεις, έχουν οδηγήσει σε προβληματισμό σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί πάση θυσία ο διχασμός. Γι΄ αυτό απαιτείται εξαντλητική ενημέρωση και διάλογος».

Υπάρχει το μάλλον Ναι και το μάλλον Όχι

Υπάρχουν βέβαια και οι εκτιμώμενες μέχρι στιγμής απαντήσεις και τοποθετήσεις, οι οποίες περιστρέφονται στον πολιτικό άξονα του μάλλον ναι ή μάλλον όχι. Αυτές φαίνεται να εκφράζονται προς ώρας από τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικό ο οποίος τάσσεται προς το Ναι και στην γραμμή του Πρωθυπουργού και από τον Βουλευτή Αχαίας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος φαίνεται μάλλον ότι εμμένει σε παλαιότερη δήλωση του, στην οποία αναφέρει ότι: «Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα - Δεν είναι δικαίωμα ο γάμος, είναι θεσμός».

Ποιοι/ες δεν θέλησαν να τοποθετηθούν στο Notospress

Οι Βουλευτές και οι Βουλευτίνες της ΝΔ στην Πελοπόννησο που επέλεξαν να μην τοποθετηθούν δημόσια στο Notospress, για το ποια στάση θα κρατήσουν και τι θα ψηφίσουν στην τελική ψηφοφορία του Νομοσχεδίου στην Βουλή, ήταν:

  • Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς
  • Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος
  • Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης
  • Ο Βουλευτής Αχαίας κ. Ιάσωνας Φωτήλας
  • Η Βουλευτίνα Αχαίας και Υφυπουργός Υποδομών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου
  • Ο Βουλευτής Ηλείας και Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρεάς Νικολακόπουλος
  • Ο Βουλευτής Κορινθίας και Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας
  • Ο Βουλευτής Κορινθίας και Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς
  • Η Βουλευτίνα Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη
  • Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός
  • Η Βουλευτίνα Ηλείας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις