ΕΛΛΑΔΑ. «Δεν επιβάλλαμε κομματική πειθαρχία, επιλέξαμε το διάλογο», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα και όχι μόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας συζήτησης, χωρίς ακρότητες, όπως είπε.

Ανέφερε ότι η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί από τους πολλούς και με το βλέμμα στραμμένο στην Εκκλησία (και όχι μόνο), έκανε λόγο για ένα θέμα ισότητας που δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις. «Σέβομαι, είπε, απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας» πρόσθεσε όμως ότι «αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις». Είπε ακόμα ότι η ρύθμιση που έρχεται δεν αλλάζει όσα ισχύουν για την παρένθετη κύηση στην Ελλάδα. Ακόμα είπε ότι αφορά και την προστασία των παιδιών των ομόφυλων που ήδη υπάρχουν. Υπογράμμισε ότι όσα προβλέπει το νομοσχέδιο ισχύουν σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Υπεραμύνθηκε του αιφνιδιασμού σχετικά με την επιστολική ψήφο

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε με αναφορά στην επιστολική ψήφο, υπεραμυνόμενος της επιλογής της κυβέρνησης να φέρει αιφνιδιαστικά τροπολογία για την επέκταση της ρύθμισης στις εθνικές εκλογές. Στη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», ξεκαθάρισε ότι «αν η τροπολογία απορριφθεί σήμερα, η κυβέρνηση θα την επαναφέρει μετά τις ευρωεκλογές» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παλινωδίες.

«Πιστεύω ότι είναι και μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης, στην οποία όμως, για λόγους που πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη, καθώς φαίνεται καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, αν και είχαν αρχικά συμφωνήσει σε αυτό. Και ειλικρινά απορώ και με την παλινωδία αλλά και με τη σκόνη που σηκώθηκε γύρω από το θέμα αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου με αφορμή μια τροπολογία η οποία κατατέθηκε στην αρχή της σχετικής συζήτησης, η οποία βελτιώνει το νομοσχέδιο. Και πώς γίνεται άραγε να συμφωνούμε με την επιστολική στις ευρωεκλογές και να μη συμφωνούμε με την επιστολική στις εθνικές; Δηλαδή η φωνή των πολιτών έχει άλλη σημασία στις δύο κάλπες.

Και εν πάση περιπτώσει, υπάρχει πολύ απλός τρόπος να ξεπεραστεί η όποια αντίρρηση γύρω από το ζήτημα αυτό. Ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία» είπε. «Η συγκεκριμένη τροπολογία, αν απορριφθεί σήμερα θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις