ΕΛΛΑΔΑ. Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα γίνει η παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως και η παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου,θα εκθέσουν το νομοσχέδιο για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα θα είναι η κυβερνητική πρωτοβουλία για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί φυσικά στην εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις