ΕΛΛΑΔΑ. Την πεποίθηση ότι το 2024 θα είναι μια «πολύ καλή χρονιά» για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Bloomberg, κατά την οποία δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ψηφιστεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από το Νταβός, όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση, εξηγούμε το ζήτημα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, που ήδη υπάρχουν», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύ καλή χρονιά το 2024 για την ελληνική οικονομία

Στη συνέντευξη στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το 2024 «θα είναι πολύ καλή χρονιά» για την ελληνική οικονομία.

«Αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο της ΕΕ και αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν βέβαια ανησυχίες» καθώς «το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Ερωτηθείς ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για την ελληνική οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εφικτό με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Μειώσαμε τους φόρους, βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια ευημερούσα οικονομία», δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι η χώρα είναι «ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις».

Η Ελλάδα «χρειάζεται ένα υγιές πλεόνασμα», προκειμένου «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις