ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, δήμαρχος Σπάρτης, διαμόρφωσε το σχήμα με το οποίο αναλαμβάνει να υλοποιήσει όσα προσδοκούν οι δημότες από μια νέα δημοτική αρχή με νωπή και ξεκάθαρη εντολή. Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Σπάρτης, πλην 2-3, αναλαμβάνουν για πρώτη φορά θέσεις ευθύνης και καλούνται να ανταποκριθούν.

Οικονομικών: Χρήστος - Άγγελος Αντωνάκος. Οι χρηματοδοτήσεις στους Δήμους είναι περιορισμένες.

Τεχνικών Έργων: Παναγιώτης Παυλής. Παλαιολόγου, Ξενία, Open Mall, δένδρα Γουδέ, κ.α. είναι θέματα που καίνε.

Καθαριότητας: Δημήτριος Γιαννόπουλος. Η ανακύκλωση δεν σημειώνει τις επιθυμητές επιδόσεις ενώ τα σύμμικτα σκουπίδια πλέον κοστίζουν

Διοικητικών Υπηρεσιών: Διαμάντω Δογαντζή-Βαγιακάκου. Φήμες θέλουν σημαντικά στελέχη από το υπαλληλικό δυναμικό του δήμου να αποχωρούν ενώ ήδη ο δημοτικός Οργανισμός είναι υποστελεχωμένος.

Αθλητισμού και Πολιτισμού: Παναγιώτης Κουρτσούνης. Με εντεταλμένους συμβούλους: Παντελή Μπεμπέτσο (Αθλητισμού), Σπύρο Σελίμο (Πολιτισμού). Η κατάργηση των Νομικών Προσώπων απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου: Ευστράτιος Κοκκορός. Με εντεταλμένο σύμβουλο Κοιμητηρίων: Παναγιώτη Μπαρέλο. Συχνά η εικόνα των κοιμητηρίων προσβάλει νεκρούς και ζωντανούς ενώ καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε την σύγκλιση αγροτικής και αστικής Σπάρτης.

Πρόνοιας (και ΔΕ Μυστρά): Θεοφάνης Λάζαρης. Όλα δείχνουν ότι θα έχει πολλή δουλειά λόγω εποχής κρίσης αλλά και κληρονομώντας ένα πληγωμένο σώμα.

Πολιτικής Προστασίας και αδέσποτων: Δημοσθένης Κακούρος. Με εντεταλμένο σύμβουλο (για αδέσποτα): Παναγιώτη Καρούνο. Ισως δύο τομείς όπου τα πράγματα έχουν πάρει ίσιο δρόμο…

Ψηφιακής Πολιτικής: Παναγιώτης Τριτάκης. Ώρα να συνεχίσει το έργο αναβάθμισης του Δήμου…

Με την ψήφισή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Βρεττάκος, αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη αναβάθμισης του θεσμού.

Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ: Δημήτριος Αρβανίτης. Σημαντικό έργο σε εξέλιξη και ακόμα ποιο σοβαρά τα θέματα κόστους νερού και συγχώνευσης της ΔΕΥΑΣ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις