ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/12) η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων και Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, ο οποίος στην ομιλία του ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία, με πνεύμα ενότητας και πάνω απ' όλα αίσθημα κοινής προόδου.

Ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, στην ομιλία του τόνισε τα εξής: «Όλοι μαζί μα όλοι μαζί θα πρέπει να τρέξουμε διαδικασίες και καταστάσεις. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα του τόπου μας και θα πρέπει να τον οδηγήσουμε σε ευημερία, ανάπτυξη και εξωστρέφεια». Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό μετά την ορκωμοσία και στην ομιλία του υπογράμμισε τις τρεις προγραμματικές συμβάσεις -δύο μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αφ’ ενός για την συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του, στο καθολικό της μονής Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου και αφ’ ετέρου για την μελέτη αποκατάστασης του ναού του Αγίου Βασιλείου, στην Απιδιά του Δήμου Ευρώτα.

Στην συνέχεια ο απερχόμενος Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ευχήθηκε στον Μιχάλη Βακαλόπουλο και στα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλή θητεία, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η απερχόμενη δημοτική αρχή αφήνει μια πόλη στρωμένη και καθ'όλα λειτουργική, σε όλους τους τομείς.Τέλος οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, έθεσαν στις ομιλίες τους το πλαίσιο στήριξης και συναινέσεων της επόμενης ημέρας στον Δήμο Σπάρτης, τονίζοντας ότι είναι καιρός για έργα και για υλοποίηση των υποσχέσεων.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις