ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Σε αποκλειστική του δήλωση στο Notospress.gr ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της εγκατάστασης Τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασίας, τις ενστάσεις που έχουν προκύψει, την προσφυγή στο ΣτΕ του «Συλλόγου Φίλων Μονεμβασίας» αλλά και τις απαντήσεις που δίνει η δημοτική αρχή ως δομικά επιχειρήματα, ακύρωσης της όλης νομικής ένστασης κατά του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τριχείλης δήλωσε στο Notospress.gr: «To τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασίας είναι καθόλα νόμιμο και είναι ένα έργο που θα εκσυγχρονίσει το μνημείο». Παράλληλα ο Δήμαρχος Μονεμβασίας αναφέρθηκε στην ζωτική αναγκαιότητα αυτού του έργου υποδομής, λέγοντας ότι κρίνεται απόλυτα αναγκαίο καθώς τα προηγούμενα χρόνια λόγω των πυρκαγιών υπήρχε τεράστια δυσκολία προσέγγισης του σημείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τέλος σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ο κ. Τριχείλης δήλωσε ότι το όποιο πλάνο κατασκευαστικής εφαρμογής στο Κάστρο της Μονεμβασίας, θα τρέξει μόλις επιλυθεί το ζήτημα της νομικής προσφυγής στο ΣτΕ και πως το έργο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2024.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις