ΕΛΛΑΔΑ. Ο συνδυασμός «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη έδωσε το παρόν στην ημερίδα για τις σύγχρονες προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία συνδιοργάνωσαν το «insocial - Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία» και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, την Δευτέρα 11.12.2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Παρούσα και η λάκαινα Ελένη Κιούση, εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής» στη Λακωνία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για μια ισχυρή και οικονομικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση που θα πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή σύγκλιση, την ενεργειακή δημοκρατία, την ανθεκτικότητα και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Στον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του insocial και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι το Ινστιτούτο επεξεργάζεται τη δημιουργία πλατφόρμας όπου θα καταγράφονται οι καλές πρακτικές των δήμων και θα αποτελεί εργαλείο διάχυσης αυτής της εμπειρίας.

Στις εργασίες της ημερίδας παρενέβησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Μεταξύ άλλων, μίλησαν η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε. Αυτοδιοίκησης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις