ΣΠΑΡΤΗ. Με παρέμβασή του στον υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης θέτει θέμα για την (μη) διέλευση της λαμπαδηδρομίας και της Ολυμπιακής Φλόγας από την Σπάρτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανά 4 χρόνια ξεκινά το ταξίδι της από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καταλήγει στη χώρα όπου έχει τη τιμή να τους φιλοξενήσει. Το τελετουργικό της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας προσελκύει το βλέμμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά το κόσμο. Αδιαμφησβήτητα αποτελεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός - στο οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο - και λειτουργεί ως μέγιστη προβολή - προώθηση της ιστορίας, του πολιτισμού μας, αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος.

Η Σπάρτη δεν μπορεί να εξαιρεθεί

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Παναρίτης πρόσφατα το διαφημιστικό σποτ της Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσιάζει τις πόλεις σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας το οποίο μάλιστα έχει κατακλύσει τα social media. «Με έκπληξη διαπιστώσαμε» σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου «ότι μία από τις περιοχές που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία, η Σπάρτη, εξαιρείται της διαδρομής. Η φημισμένη ανά τον κόσμο ιστορία της λακωνικής πρωτεύουσας, σημαντικό στοιχείο της πολιτιστική μας κληρονομιάς και η μοναδική κουλτούρα της, που ενέπνευσαν ακόμα και το χολιγουντιανό κινηματογράφο, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία».

Το χρέος προς την Ιστορία

Απευθυνόμενος στους αρμόδιου υπογραμμίζει: «Ως Λάκωνες αλλά και ως θαυμαστές και υποστηρικτές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θεωρούμε ότι η Σπάρτη πρέπει να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Λακωνική – Σπαρτιατική ιστορία είναι αναμφισβήτητα κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος και η έμπρακτη απόδοση τιμής στην υφιστάμενη αυτή σχέση είναι χρέος όλων μας, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε για την ένταξή της. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις