«‘Ωρα Πατρών»: Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λάμπρου
«Μας έχει συνηθίσει στις αποχωρήσεις - Από τις αυτοδιοικητικές του 2015, από συντονιστής της ΡΑΠ, από μέλος της, από την Ώρα Πατρών το 2021, από το ΣΥΡΙΖΑ, από το ένα βαγόνι στο άλλο ψάχνοντας για “μεσσίες” στο ίδιο τρένο, με λάθος διαδρομή»
ΠΑΤΡΑ. Η δημοτική παράταξη στον δήμο Πατρέων «Ώρα Πατρών» αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λάμπρου.
«Δεν θα μπαίναμε στον σχολιασμό της ανεξαρτητοποίησης του συναγωνιστή Γιάννη Λάμπρου, ως Δημοτικού συμβούλου από την Ώρα Πατρών, ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μας έχει συνηθίσει στις αποχωρήσεις. Από τις αυτοδιοικητικές του 2015, από συντονιστής της ΡΑΠ, από μέλος της, από την Ώρα Πατρών το 2021, από το ΣΥΡΙΖΑ, από το ένα βαγόνι στο άλλο ψάχνοντας για “μεσσίες” στο ίδιο τρένο, με λάθος διαδρομή.
Συνοδεύει όμως την ανεξαρτητοποίηση με ένα μακροσκελές κείμενο που μάλλον αποτελεί απάντηση στην κριτική που άσκησε η Ώρα Πατρών γιατί χάθηκαν οι εκλογές του 2023, μίλησε αντ' αυτού..
Δεν είχαμε “αφήγημα” το 2019 στις αυτοδιοικητικές εκλογές ισχυρίζεται, όταν είχε αναλάβει, εν λευκώ, το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης, χωρίς παρεμβάσεις και την επικοινωνία..
Νωρίτερα το 2015 ως Συντονιστής της ΡΑΠ, θα μπορούσε να δημιουργήσει το αφήγημα και το 2019 να διεκδικήσουμε τη Δημαρχία, ήθελε όμως δουλειά κόπο υπομονή και επιμονή, "τα αγαθά όμως κόποις κτώνται".
Παραιτήθηκε, και η ΡΑΠ ήταν ΜΗ ανιχνεύσιμη στα γκάλοπ αρχές του 2019 όταν αναλάβαμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.
Στις Δημοτικές εκλογές θερίζεις τους καρπούς από το σπόρο που έσπειραν την περίοδο 2015-2019.
Όταν παραιτήθηκε από Δημοτικός σύμβουλος ο Ηλίας Γρηγόρης τον Αύγουστο του 2021, αν και είχε αποχωρήσει με επιστολή του ο Γιάννης Λάμπρου από τις 16/2/21 από την Ώρα Πατρών, επανέκαμψε,τον δεχθήκαμε, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ, ότι ΔΕΝ θα ανεξαρτητοποιηθεί, αφού ήταν γνωστό το σχέδιο που εξυφαίνετο από «κύκλους» που δεν ήθελαν την παράταξη στα πόδια τους για να φέρουν τον “μεσσία”. Τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα.
Δεσμεύτηκε αλλά δεν κράτησε το λόγο του για ένα μήνα, και επειδή ολίγον έγκυος...δεν υπάρχει, στην κρίση σας..
Δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθεί τίς αποφάσεις της πλειοψηφίας στην παράταξη. Δεν το έκανε.
Έβαλε πλάτη και έδωσε χέρι βοηθείας στην επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής ψηφίζοντας σε θέματα Αρχής τις προτάσεις της.
Έξι μήνες πριν τις εκλογές η Δημοτική αρχή θέλοντας να αλώσει τον Δήμο και να τοποθετήσει "τα δικά της παιδιά" έφερε αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού, με φωτογραφικές διατάξεις, τον ψήφισε και ο Γιάννης Λάμπρου παρά τη σφοδρή κριτική που άσκησε η παράταξή μας.
Ήταν τόσο οφθαλμοφανείς οι φωτογραφικές διατάξεις, παράβαιναν το νόμο, ώστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον επέστρεψε, έκαναν τροποποιήσεις και τον ξαναψήφισαν.
Αποτέλεσμα να γίνουν σωρεία αλλαγών σε προϊσταμένους και διευθυντές, πολλοί εργαζόμενοι κατέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια.
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδίκασε τις αλλαγές.
Προφανώς κινούμαστε σε διαφορετικό αξιακό τοπίο.
Όταν άνοιξε τη συζήτηση η παράταξή μας Ώρα Πατρών, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ενώ ήταν Δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Συντονιστικού, πριν η παράταξη ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ποιον θα στηρίξει και ενώ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις, συμμετείχε ενεργά δίπλα στο Βασίλη Αϊβαλή "καίγοντας" τη διαπραγμάτευση της παράταξης.
Αυτό ποια αριστερή ηθική το υπαγορεύει;
Εκφράζουμε δύο διαφορετικές πολιτικές, η λογική η δική μας είναι ότι δεν περιμένουμε το τραπέζι στρωμένο, να πάμε σαν "φτωχοσυμπέθεροι", δημιουργούμε τη δική μας παράταξη, δουλεύουμε μεθοδικά, με μεράκι και συνέπεια, κάνοντας τη θεωρία πράξη, σπέρνουμε με υπομονή και επιμονή τις ιδέες μας. Φυσικά δεν αποκλείουμε τις εποικοδομητικές συνεργασίες αλλά σε ισότιμη, δίκαιη, βάση. Αλλιώς μοιάζουμε σαν τους χρυσοθήρες, τυχοδιώκτες του Ρίο Γκράντε. Ούτε αναλωνόμαστε με θεωρίες που δικαιολογούν την ακινησία και ανυπαρξία, παίρνουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας. Η θεωρία τότε μόνο είναι σωστή και έχει αποτέλεσμα όταν δοκιμάζεται στην πράξη.
Ο μύθος του σκορπιού και της χελώνας είναι διδακτικός για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Πέρασε με απέναντι στο ποτάμι, λέει ο σκορπιός στην χελώνα..
Φοβάμαι μη με τσιμπήσεις, έδωσε το λόγο του.
Λίγο πριν φτάσουν στην απέναντι όχθη ο σκορπιός την τσίμπησε στο κεφάλι.
Γιατί το 'κανες αυτό ρώτησε η χελώνα;
Έτσι είναι η φύση μου απάντησε.
Τέλος ο καθένας μας την περπατησιά του, τη δικιά του διαδρομή στην κοινωνία, σε φορείς, συλλόγους, σωματεία έχει αφήσει και τα αποτυπώματα του».