ΣΠΑΡΤΗ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης εκφράζει την αγωνία του για τις ελλείψεις του Ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Σπάρτης. Όπως σημειώνει «δυστυχώς το πρόβλημα των ελλείψεων γιατρών στα Νοσοκομεία είναι πανελλαδικό και δεν συμβαίνει μόνο στο νοσοκομείο της Σπάρτης».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης υπογραμμίζει:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις ανακοινώσεις των Συλλόγων των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Τρίπολης, του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σπάρτης, τις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και τις σχετικές επερωτήσεις των βουλευτών στον Υπουργό Υγείας για αυτό το θέμα.

Δουλεύουν εξαντλημένοι

Η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας είναι σε βάρος της Υγείας της κοινωνίας του νομού Λακωνίας και όχι μόνο. Η επιβάρυνση των γιατρών που απέμειναν είναι μεγάλη και προφανώς έχει αντίκτυπο στην εργασία τους που αφορά την υγεία όλων των ασθενών καθώς και των ίδιων των γιατρών του Νοσοκομείου, αφού καλούνται να δουλέψουν αποδοτικά και με υπευθυνότητα, όντας οι ίδιοι εξαντλημένοι.

Διακομιδές ασθενών

Σε πολλά περιστατικά προκύπτει η ανάγκη μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία λόγω απουσίας ιατρικού προσωπικού, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν αυτές οι ελλείψεις. Η απόσταση από τα γειτονικά νοσοκομεία δεν είναι καθόλου αμελητέα και είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία των ασθενών.

Ισχνή ενημέρωση

Αρμόδιοι για την ενημέρωση της κοινωνίας είναι οι φορείς του ΕΣΥ. Δική μας υποχρέωση είναι (μετά την υπεύθυνη ενημέρωση), η κινητοποίηση των φορέων και της κοινωνίας για τη διεκδίκηση της στήριξης του Νοσοκομείου Σπάρτης. Προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά μας για την πραγματοποίηση εκδήλωσης ενημέρωσης όλων για το θέμα αυτό, απέβησαν δυστυχώς άκαρπες.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και η κοινωνία μας πρέπει να λάβει υπόψη της τις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα και να αφυπνιστεί.

Οι φορείς ας παρέμβουν

Καλούμε τη δημοτική αρχή (νυν και νέα), τον Ιατρικό, τον Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο να πάρουν τη πρωτοβουλία και να ηγηθούν της προσπάθειας για ορθή ενημέρωση και μαζί με τους όλους τους φορείς του τόπου μας και τους πολίτες να διεκδικήσουμε για το Νοσοκομείο μας αυτό που δικαιούμαστε και μας αξίζει».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις