ΛΑΚΩΝΙΑ. Φορείς και πολίτες της Λακωνίας τάσσονται κατά του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου που έχει θέσει σε διαβούλευση η Κυβέρνηση. Με ανακοινώσεις, εκδηλώσεις κινητοποιήσεις και συμμετοχή στην κεντρική διαμαρτυρία στην Αθήνα, οι Λάκωνες εκφράζουν την αντίθεσή τους και την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πολιτικοί Μηχανικοί

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το υπό διαβούλευση Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών και το οποίο βρίσκει αντίθετο όχι μόνο το σύνολο του Τεχνικού Κόσμου αλλά και το σύνολο των Ελεύθερων επαγγελματιών και Επιστημόνων της χώρας. Στα πλαίσια της αντίθεσης αυτής ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφασίζει να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εναντίον του και δηλώνει την πρόθεσή των μελών του να τις συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συνταξιούχοι Λακωνίας

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπάλληλων Νομού Λακωνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σπάρτης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 12 μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα των δήθεν αυξήσεων της κυβέρνησης. Αυτές έχουν εξανεμιστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές της, που εκτοξεύουν την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τη φοροληστεία των συνταξιούχων.

Ζητούμε:

  • Αύξηση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Και ότι άλλα μας έχει αφαιρεθεί

Η μεταφορά στην Αθήνα θα γίνει με λεωφορεία δωρεάν. Αναχώρηση Σπάρτη στο Μουσείο, 08:00 π.μ Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 697 3766306 και 697 3311811.

Έμποροι και Βιοτέχνες Λακωνίας

Η Ομοσπονδία Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Λακωνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχουν στη Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία της Σπάρτης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00π.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ευρύτερα των ατομικών επιχειρήσεων, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο» ανάφέρουν οι πρόεδροι ΟΕΒΕΛ κ. Ηλιόπουλος και Εμπόρων κ. Φλώρος.

«Έρχεται, μάλιστα, σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας και του πληθωρισμού «απληστίας».

Με βασικό επιχείρημα τη φοροδιαφυγή στοχοποιούνται ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και διαχρονικά βρίσκονται στο περιθώριο των δημόσιων πολιτικών.

Το νέο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών που ουσιαστικά καθορίζει ένα οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα.

Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι αδιαπραγμάτευτο».

Οι πρόεδροι των δύο φορέων καταλήγουν: «Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αγρότες της Λακωνίας να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση της ΣΠΑΡΤΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00π.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας για τις επικείμενες σαρωτικές αλλαγές που έρχονται καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (Αγίου Νίκωνος 124)».

Οδοντίατροι Λακωνίας

Με ανακοίνωση του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε πλήρη σύμπλευση με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των πληττόμενων, από το φορολογικό νομοσχέδιο, φορέων.

Όπως διατυπώνεται σε παρέμβασή του Συλλόγου «παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση στρέφεται εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών και της μεσαίας τάξης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και θα κατατεθεί προς ψήφιση στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Όπως υπογραμμίζουν οι οδοντίατροι στη Λακωνία «η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ως εκ τούτου πλήττονται βάναυσα από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

Προσβολή στον κλάδο: «Επιπρόσθετα αισθάνονται προσβεβλημένοι καθώς στοχοποιούνται αδιακρίτως ως φοροφυγάδες και αυτό παρά την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά την πανδημία και την οικονομική κρίση που διήλθαν εκείνο το διάστημα χωρίς μάλιστα να λάβουν αξιόλογη κρατική στήριξη.

Είναι γεγονός ότι μεγάλος αριθμός οδοντιάτρων αδυνατεί να ανταποκριθεί, όπως άλλωστε και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, στις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι χάνουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί.(Είναι σίγουρο ότι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Κυβέρνηση..)»

Αναχρονιστική φορολόγηση: «Στο νέο νομοσχέδιο εισάγονται και πάλι τεκμήρια, ένας αναχρονιστικός τρόπος φορολόγησης που δεν απέδωσε ποτέ.

Στην ουσία η απόφαση για την ψήφιση του νέου αυτού νομοσχεδίου δεν αποτελεί τίποτα άλλο από τεκμήριο ανικανότητας της Κυβέρνησης όπως και προηγούμενων Κυβερνήσεων να σχεδιάσουν ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Επιπλέον στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εισάγεται μια πραγματικά ντροπιαστική και κοινωνικά διχαστική διάταξη σχετικά με επ' αμοιβή καταγγελίες που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες συγκρούσεις και διαμάχες στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Αρκετά!»: Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας απαιτεί από την Κυβέρνηση

  • Να πάρει πίσω τον αναχρονιστικό θεσμό των φορολογικών τεκμηρίων
  • Να καλέσει τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέσπιση αφορολόγητου και μείωση φορολογικών συντελεστών αντίστοιχα με ό,τι συμβαίνει σε γειτονικές χώρες.
  • Να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό πελατολόγιο από τις διατάξεις του νομοσχεδίου καθώς αυτό σημαίνει επαναφορά του βιβλίου ασθενών που ίσχυε παλιότερα.
  • Να διευρύνει και να μονιμοποιήσει την κάλυψη της πρόληψης για όλους τους Έλληνες πολίτες στην κατεύθυνση του Dentist Pass.
  • Να αποσύρει την κοινωνικά διχαστική διάταξη για την αμοιβή επώνυμων καταγγελιών.
  • Να αποσύρει οριστικά και χωρίς κριτήρια το τέλος επιτηδεύματος.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις: Όπως σημειώνουν με έμφαση οι Οδοντίατροι στη Λακωνία δεν θα ανεχθούν άλλο εμπαιγμό από την Κυβέρνηση ούτε περαιτέρω στοχοποίηση του κλάδου τους.

«Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την αξιοπρεπή επιβίωση, τη δική μας και των οικογενειών μας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε πλήρη σύμπλευση με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των πληττόμενων από το φορολογικό νομοσχέδιο φορέων και συγκεκριμένα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Δικηγόροι Σπάρτης

Σε απεργία έως τις 24 Νοεμβρίου βρίσκονται οι δικηγόροι της Σπάρτης αντιδρώντας στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Ιωάννης Νικολόπουλος και πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους για το άδικο Φορολογικό Νομοσχέδιο που πλήττει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είναι το Δικηγορικό Σώμα. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος κ. Νικολόπουλος - και επαυξάνουν τα μέλη του ΔΣ - ο μαχόμενος δικηγόρος φορολογείται άμεσα και απευθείας για την εργασία που ασκεί. Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο στοχεύει στην συγκέντρωση εσόδων από τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, την ώρα που μεγάλο ποσοστό δικηγόρων της χώρας δεν έχει καν έδρα ή αντιμετωπίζει προβλήματα επαγγελματικής βιωσιμότητας. Ταυτόχρονα υποχρεώσεις του Δημοσίου προς του δικηγόρους - συμπαραστάτες αποδίδονται στάγδην…

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι της Σπάρτης, ο κλάδος των δικηγόρων δεν είναι οικονομική ελίτ της χώρας, βιώνει όλες τις κρίσεις και τις δυσκολίες που έχουν ενσκήψει στην ελληνική κοινωνία και αγορά και δεν μπορεί παρά να αντιδράσει, δια της αποχής, στο υπό διαβούλευση και ψήφιση νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Σημαντικές οι αναφορές και για την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, θέμα που αναδεικνύει διαχρονικές παθογένειες του Συστήματος.

Επιμελητήριο Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας, το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας με θέμα «Νέο φορολογικό νομοσχέδιο 2023» στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στη Σπάρτη. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης προχώρησε στην έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό. «Η θέση μας είναι υπερ της πάταξης της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου γιατί αυτοί θεωρούνται ως βασικοί πυλώνες του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά με ορθολογικές μεθόδους. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα μπορούσε να μειωθεί με φορολογικά κίνητρα ούτως ώστε ο καταναλωτής να επιθυμεί την έκδοση απόδειξης και τη χρήση πλαστικού χρήματος και όχι με την εφαρμογή άδικων προς τις επιχειρήσεις οριζόντιων μέτρων τα οποία στρέφονται περί δικαίων και αδίκων». Κλείνοντας τόνισε ότι «το μείζον πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη ρευστότητας και η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και η πολιτεία θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις