ΑΙΓΙΟ. Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2011, η δολοφονία του καθηγητή μαθηματικών Άγγελου Αγγελόπουλου έξω από το σπίτι του στην οδό Μελετοπούλων στο Αίγιο, αναβίωσε σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Ωστόσο το δικαστήριο αναβλήθηκε αφού δεν είχαν προσέλθει στην δικαστική αίθουσα δύο βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης. Υπήρξε όμως μία σημαντική εξέλιξη κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας. Όπως πληροφορείται το tempo24.news οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση ομολόγησαν ενώπιον του Δικαστηρίου την εμπλοκή τους.

Ανάμεσά τους και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, καθώς και ο έτερος καταδικασθείς που και επίσης καταδικασμένος σε ισόβια, του είχε αναθέσει τη δολοφονία, ενώ και οι δύο αναφέρουν τον τρίτο κατηγορούμενο Κ.Λ. ως τον άνθρωπο που σχεδίασε και έδωσε την κεντρική εντολή, ο οποίος το αρνείται. Να σημειωθεί πως για την υπόθεση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη ακόμη ένας άνδρας ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου στη δολοφονία και ο οποίος σήμερα έχει αποφυλακιστεί.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε το 2013, ενώ η διεξαγωγή του Εφετείου εκκρεμεί από το 2015 και ξεκίνησε για να διακοπεί και πάλι οκτώ χρόνια αργότερα.

Ο καταδικασθείς ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Κ.Λ. έχει ασκήσει έφεση επί της απόφασης του ΜΟΔ Πύργου για ισόβια κάθειρξη και προφανώς διεκδικεί την αθώωσή του ή τουλάχιστον τη μείωση της ποινής του, μιας και ο ίδιος ουδέποτε παραδέχτηκε την ανάμειξή του στην πολύκροτη υπόθεση, όπως έκαναν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του που καταδικάστηκαν οι δύο επίσης σε ισόβια και ο ένας σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε καταγράψει τότε το filodimos.gr, ο 59χρονος Άγγελος Αγγελόπουλος, γνωστός καθηγητής μαθηματικών και πολυσυζητημένο πρόσωπο, μετά τη χρεοκοπία της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας Synthesis Α.Ε. στην οποία ήταν βασικός μέτοχος, δέχθηκε επίθεση το μοιραίο βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2011, την ώρα που επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του, μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του διαμερίσματος της Μελετοπούλων 61Α.

Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος τότε επιχειρηματίας (που σήμερα έχει ασκήσει την έφεση) ήρθε σε επαφή με 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την “εργολαβία” της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου του Αγγελόπουλου, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ. Ο 27χρονος δέχτηκε κι άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως “υπεργολαβία” τη “δουλειά”.

Στο κόλπο μπήκε ένας 24χρονος φίλος του που στρατολόγησε ακολούθως και έναν 23χρονο, τον οποίον προόριζαν για εκτελεστή, πληρώνοντάς τον 5.000 ευρώ αν έβγαζε τον Αγγελόπουλο από τη μέση. Ο 23χρονος στην αρχή αρνήθηκε, φοβούμενος το μπλέξιμο.

Οι δύο φίλοι του όμως δεν το έβαλαν κάτω. Τον πίεζαν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, για αρκετό καιρό να σκοτώσει τον Αγγελόπουλο, ειδάλλως δεν θα τον ξαναέκαναν παρέα. “Δεν είσαι άντρας, είσαι κότα” του έλεγαν μεταξύ άλλων, χτυπώντας τον στο…φιλότιμο κι έτσι στο τέλος ο 23χρονος, με θιγμένο τον εγωισμό του (!) όπως τόνισε, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του με τη συνεργασία των φίλων του. Έτσι, οι ρόλοι προκαθορίστηκαν:

Ο 27χρονος θα πήγαινε μαζί του στο χώρο του εγκλήματος για να τον καλύπτει, ενώ ο 24χρονος θα έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου, με αμοιβή 3.000 ευρώ. Η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου εμπλεκόμενου, ομολόγησε τότε πως έπαιξε το ρόλο “τσιλιαδόρου” για χάρη της “εργολαβίας” που είχε αναλάβει ο αγαπημένος της, σε συνεργασία με τον 24χρονο μέλος της “παρέας”. Όλο το διάστημα του στησίματος της δολοφονίας, ο μόνος που ερχόταν σε επαφή με τον εντολέα ήταν ο 27χρονος, ώστε να αποφασιστεί η κατάλληλη στιγμή για το φόνο.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2011, η παρέα αποπειράθηκε να διαπράξει το έγκλημα αλλά κάπως χάλασε η “δουλειά”. Όμως, η επόμενη φορά ήταν τελικά η μοιραία. Ο Αγγελόπουλος με τη σύντροφό του είχαν βγει νωρίτερα για φαγητό σε κατάστημα της Περιμετρικής στο Αίγιο και γύρω στις 11.30 μπήκαν στο αυτοκίνητό τους για να γυρίσουν σπίτι τους. Όμως, απέξω από το κατάστημα τον παρακολουθούσαν η 25χρονη με τον 24χρονο συνεργό, που έδωσαν “σήμα” στους άλλους δύο να περιμένουν το θύμα στο γκαράζ του σπιτιού του και η συνέχεια είναι γνωστή. Αφού ο 23χρονος σκότωσε τον επιχειρηματία, διέφυγε με το μηχανάκι του 27χρονου που τον περίμενε πιο πέρα και κρύφτηκαν ακολούθως σε σπίτι στο Πυργάκι.

Το όπλο του φονικού δεν βρέθηκε καθώς, όπως δήλωσε ο 27χρονος εγκέφαλος της σπείρας, το πέταξε στη θαλάσσια περιοχή της Αλυκής. Κατά δήλωσή του, ήταν ένα μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη, για να μεταφέρεται εύκολα.

Μια από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι, πως ο καταδικασθείς ως εντολέας και ηθικός αυτουργός είχε παραγγείλει και τη δολοφονία της κόρης του θύματος, η οποία λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα της είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους, που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της, ευτυχώς χωρίς η ίδια να τραυματιστεί καθώς ο μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της. Υπενθυμίζεται πως η κόρη του θύματος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2022.

Όπως όλα δείχνουν όμως, η δολοφονία της κόρης δεν εκτελέστηκε, καθώς ο 46χρονος τελικά “έριξε” τον 27χρονο και την παρέα του γιατί τα 50.000 ευρώ δεν τους τα πλήρωσε ποτέ…

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου, λίγες μέρες μετά το φονικό είχαν ήδη εντοπίσει τους δράστες, όπως είχε γίνει γνωστό από τον τότε διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου κ. Θανάση Παπανικολάου. Κι αυτό γιατί ένας από τους δράστες άρχισε να μιλάει στην παρέα του για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ώστε να “κοκορευτεί”. Χρησιμοποιώντας τεχνικά και άλλα μέσα, οι αστυνομικοί τελικά οργάνωσαν επιχείρηση σύλληψης των κατηγορουμένων το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 2011, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Αγγελόπουλου. Δύο χρόνια αργότερα, το ΜΟΔ Πύργου αποφάσισε την ενοχή των 4 κατηγορουμένων και την αθώωση της πέμπτης κατηγορούμενης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις