ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η 36η ετήσια Εμποροπανήγυρη Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία για μια εβδομάδα θα αποτελεί εστία εμπορικών, κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής, τονίζοντας στον σύντομο χαιρετισμό του ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ευημερίας, τονώνει την οικονομία της περιοχής και δημιουργεί αισιοδοξία και ευχαρίστηση σε χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται.

Στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η φετινή εμποροπανήγυρη πέρασε από σαράντα κύματα αλλά ας κρατήσουμε ότι σήμερα ανοίγει τις πύλες της και είναι μια σημαντική εκδήλωση για το Στρέφι και για τον Δήμο, τονώνοντας την οικονομία αλλά και τους κοινωνικούς δεσμούς στην περιοχή μας. Ευχαριστώ τα μέλη της επιτροπής εμποροπανήγυρης για τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να κάνουμε καλύτερη αυτή την εμποροπανήγυρη. Ίσως δεν τα καταφέραμε όσο θα θέλαμε. Εύχομαι στον νέο Δήμαρχο και στη νέα Δημοτική Αρχή να πάνε καλύτερα τα πράγματα κι εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε αυτό τον θεσμό αλλά και κάθε καλό που θα γίνεται στον Δήμο μας».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου κα Αθανασία Κούρβα τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι εμποροπανηγύρεις είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που έφτασε στις μέρες μας και οφείλουμε να τον συνεχίσουμε και να τον στηρίξουμε, καθώς, πέραν των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, εμπεριέχει στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης.

Μεταξύ των παρισταμένων στην τελετή των εγκαινίων ήταν, εκτός των προαναφερθέντων, οι Βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Ολυμπιακών Θεμάτων κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αηδόνης, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κρέζος, Αντώνης Μουζής και Χάρης Σπηλιόπουλος, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Η 36η Εμποροπανήγυρη Στρεφίου θα έχει τις πύλες της ανοιχτές μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, με χιλιάδες προϊόντα, χαμηλές τιμές και καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις