ΕΛΛΑΔΑ. Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, που ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 23 Νοεμβρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στα τηλεοπτικά μέσα ανέφερε: «Έχουν συμπληρωθεί 11 μήνες διαδικασίας, όποιος άκουσε τη μέχρι τώρα απολογία της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μία δυστυχισμένη, φτωχή, αθώα μητέρα, όποιος διαδώσει κάτι άλλο θα το βρει από τον θεό. Πιο αυθόρμητη και τίμια απολογία δεν έχει γίνει ποτέ. Πρέπει να μεταδοθεί ακριβώς αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα γιατί όλη αυτή η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε και κανείς δεν δικαιούται να παραφράσει την πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω αγανάκτηση και θυμό»

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή. Είναι η πρώτη φορά που ακούγομαι. Με συγχωρείτε για την ένταση. Δεν μπορώ να εκφραστώ. Πρέπει να μιλήσω για το παιδί μας. Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψη της το παραμικρό και να μη το πει σε κάποιον τρίτο», υποστήριξε.

Η ίδια επέμεινε ότι «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δε μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δε στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μη μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πως και πως! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!».

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στις προστριβές με τον πρώην σύζυγό της, Μανό Δασκαλάκη, που παρακολουθούσε νευρικός τη διαδικασία, είπε: «Εκείνη την περίοδο είχα προστριβή με τον πρώην σύζυγο μου και είχα πάρει τη Τζωρτζινα στη μαμά μου. Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη.

Η αντίδραση της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για το μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν.

Η Τζωρτζίνα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζινα ένιωσε την απώλεια των δυο μικρότερων αδελφών της αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ.

Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό της είπε».

Η 34χρονη υποστήριξε ότι έβγαλε τα μαύρα επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα και ανάφερε: «Κάποια στιγμή μου είπε «βγάλε αυτά τα μαύρα, δε μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ».

Λίγο αργότερα ξέσπασε λέγοντας: «Και αγανάκτηση έχω, και θυμό έχω, και δε μπορώ να εξηγήσω, και Θεούς και Δαίμονες έχω, και απαντήσει δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα. Δε μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

«Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω ούτε μια τρίχα από την κόρη μου»

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει ότι «θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω απλά ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς».

Μάλιστα, αναφερόμενη στο αν εκείνη προκάλεσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν κατηγορηματική: «Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω ούτε μια τρίχα από την κόρη μου», ήταν τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιριγκου.

«Αυτά που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας…. Δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν μιλούσαν για την Τζωρτζίνα σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε και ξεκίνησε να μιλά για τη γέννηση της κόρης της.

«Ήμουν η τελευταία που την πήρε μόλις γεννήθηκε» είπε με κλάματα η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Ήταν ένα πλασματάκι… Την κοιτούσαμε με τόση αγάπη. Ζούσα το θαύμα εκείνη τη στιγμή. Ένιωσα ότι εκείνο το πλάσμα με έκανε μαμά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της είπα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της, ότι θα είμαι εκεί για εκείνη».

Όπως εξήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα στην οικογένεια. «Ζούσαμε στο σπίτι που είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου κι επειδή ο θείος μου θα μετακόμιζε. Έπρεπε να έχει ένα παιδικό δωμάτιο η Τζωρτζινα.

Η Τζωρτζινα είχε το παρατσούκλι «πεταλούδα» από την πεταλούδα, έτσι τη λέγαμε. Είχε ένα φωτεινό δωμάτιο με ροζ και λαχανί χρώματα. Είχε ό,τι χρειαζόταν ένα παιδί. Από εκεί και πέρα μεγάλωνε φυσιολογικά. Είχαμε παιδίατρο την κυρία Ρούτη. Όταν ήταν 1,5 έτους γεννήθηκε η Μαλένα και ήταν με την Τζωρτζίνα στο ίδιο δωμάτιο».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ηταν κοινωνικό παιδί η Τζωρτζίνα»

Η κατηγορούμενη περιέγραψε όλη την πορεία του παιδιού, αναφέρθηκε στον παιδικό σταθμό που πήγε η Τζωρτζινα ενώ μιλώντας για τον χαρακτήρα της είπε: «Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό. Την ήθελαν τα παιδάκια για φίλη τους. Την έλεγαν αρχηγό.

Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Επειδή άκουσα ανακρίβειες για αυτό θέλω να πω ότι η δασκάλα της Τζωρτζίνας στο νήπιο, μετά το θάνατο της Μαλένας αρρώστησε κάποιες μέρες κι έλειπε από το σχολείο. Η Τζωρτζινα ζήτησε να επικοινωνήσω με τη δασκάλα, θεωρώντας στο μυαλό της…

Δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε, δεν ήταν το κλασικό κοριτσάκι με τις κούκλες και τα παραμύθια. Μου ζήτησε το παιδί να πάρω τη δασκάλα για να δούμε αν ήταν καλά για να ξαναγυρίσει στο σχολείο».

Αναφερόμενη στο διευθυντή του σχολείου, είπε πως ο συγκεκριμένος διευθυντής όταν έμπαινε η Τζωρτζινα στο σχολείο χτυπούσαν τα χέρια και της έλεγε «που είσαι σενάρια!».

«Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε».

Λίγο αργότερα, εμφανώς δακρυσμένη είπε προς το δικαστήριο: «Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για εκείνη σε παρελθόντα χρόνο. Ότι μιλάω για εκείνη ενώ εκείνη δεν είναι εδώ…». Η 34χρονης περιέγραψε το χαρακτήρα και τις συνήθειες του παιδιού της, κάνοντας λόγο για ένα κοινωνικό κοριτσάκι που του άρεσε να παίζει κυρίως με «αγορίστικα» παιχνίδια και λάτρευε τις εξωτερικές δραστηριότητες.

«Όσο ήταν η Μαλένα μας στο σπίτι είχαμε ένα φουσκωτό με μπάλες. Και η Τζωρτζινα το ξεφούσκωνε. Όταν τη μάλωνε η Μαλενα, η Τζωρτζινα της έλεγε «φταις εσύ που τρως όλο το φαγητό σου»» περιέγραψε η κατηγορούμενη γελώντας και κλαίγοντας ταυτόχρονα.

Όπως είπε, σε ηλικία 3 ετών έκανε μια επέμβαση στα αυτιά, είχε χειρουργηθεί στο αριστερό φρύδι γιατί είχε ένα λίπωμα απο μωράκι και δεν είχε δάκρυα. Οι νοσηλείες της ήταν μόνο για γαστρεντερίτιδα και μια φορά που έπαιζε στο σχολείο κι έπεσε πάνω στη μπασκέτα με αποτέλεσμα να χτυπήσει όλο της το μέτωπο. Της έκαναν εξετάσεις, δεν είχε κάτι, μόνο ένα καρούμπαλο» είπε και συμπλήρωσε: «αν μου έχει διαφύγει κάτι με ρωτάτε κι εσείς».

«Από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι τη μέρα που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή ήμασταν μαζί σε όλα» ανέφερε και κλαίγοντας ξανά εξιστόρησε ότι της άρεσε να μιμείται τη Λένα Ζευγαρα.

«Θέλαμε να της δώσουμε σωστές βάσεις, αλλά δεν πρόλαβα να δω αν τα κατάφερα. Στα 7 της χρόνια έμεινε τετραπληγική. Και δεν έμαθα ποτέ το γιατί! Ποτέ! Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μας έχει πει κανείς από τι έπαθε το παιδί την ανακοπή, με αποδείξεις! Με ιατρικά δεδομένα! Όχι με εικασίες!» ξέσπασε και συνέχισε: «Μπορώ να την περιγράψω με αμέτρητες λέξεις, ήταν τα πάντα μου».

Απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί για το τάμπλετ που φαίνεται πως είχε πάντα μαζί της η Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν ήταν έτσι όπως περιγράφεται. «Πήγαμε διακοπές στη Λευκάδα και ήμουν ευτυχισμένη γιατί όλα τα παιδιά ήταν με κινητά και το δικό μας καθόλου. Το τάμπλετ είχε εφαρμογές απασχόλησης και το είχαμε κυρίως για παραμύθια για τη Μαλένα.