ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε στο υπουργείο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

«Μια ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία είχα χθες με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Του έθεσα κυρίως ζητήματα που απασχολούν την ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως την καλύτερη στελέχωση και λειτουργία των ΕΕΕΕΚ Μυστρά και Ευρώτα καθώς επίσης και την άμεση στελέχωση του ΕΝΕΕΓΥΛ που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.

Με εντολή του υπουργού ο αρμόδιος γενικός γραμματέας επικοινώνησε αμέσως με την διευθύντρια Β´βάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας και της έδωσε κατευθύνσεις για τον σκοπό αυτόν.

Επίσης του ανέφερα ότι η Ειδική Αγωγή στην Λακωνία χρειάζεται συνολική αναβάθμιση με βάση ένα στοχευμένο σχέδιο και ζήτησα την βοήθειά του, ώστε επί των ημερών του να αναληφθούν πρωτοβουλίες .

Ο υπουργός μου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα ειδικής αγωγής και θα δει με προσοχή τα προβλήματα που του έθεσα τόσο για τη λειτουργία, όσο και τα θέματα υποδομής και εγκαταστάσεων των Ειδικών Σχολείων.

Μιλήσαμε φυσικά και για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακατασκευή του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης και του εξήγησα ότι αφορά ένα τοπόσημο της πόλης, η αποκατάσταση του οποίου εκκρεμεί πάνω από δέκα πέντε χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας που απαιτείται και ζήτησα την παρέμβασή του για να μην υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο υπουργός έδωσε ΑΜΕΣΑ εντολή να προχωρήσει το υπουργείο σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ για την επικαιροποίηση της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης της αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου, ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος από μια καινούργια διαγωνιστική διαδικασία.

Ευχαρίστησα τον υπουργό για τις ενέργειές του και συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία για τα ζητήματα που του ανέφερα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις