ΣΚΑΛΑ. Με αναφορά μου προς την Εισαγγελία Σπάρτης που κοινοποιεί και στην αστυνομία ο Δημήτριος Νταλιάνης, γεωπόνος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ευρώτα, θέτει προ των ευθυνών κάθε αρμόδιο για πιθανή πλημμύρα στη Σκάλα λόγω «μπαζώματος της κοίτης του Ευρώτα». Όπως αναφέρει «υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας από την απόθεση προϊόντων εκσκαφής στην κοίτη του ποταμού Ευρώτα 1 χλμ βορείως προς Φιλήσι». Χρήσιμο είναι οι αρχές να διερευνήσουν την καταγγελία.

Η αναφορά

«Σας γνωρίζουμε ότι (σήμερα Παρασκευή και αυτή την ώρα) γίνεται απόθεση προϊόντων εκσκαφής δημόσιου έργου με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εκτελείται για την κατασκευή της νέας γέφυρας στη Σκάλα στην κοίτη του ποταμού Ευρώτα σε σημείο λίγα μέτρα βορείως από την γέφυρα. Η απόθεση πραγματοποιείται με δύο φορτηγά συμφερόντων ιδιωτών (Λαζαράκης – Τσολομίτης) με εντολή δημάρχου και αντιδημάρχου καθαριότητας, αφού προηγουμένως υπέδειξαν το σημείο. Στενεύουν τα όρια του πλάτους της κοίτης στο σημείο αυτό που με βεβαιότητα θα προκαλέσει πλημμύρες σε αναμενόμενη βροχόπτωση». (22/9/23)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ζητήσει διακοπή του έργου εναπόθεσης υλικών λόγω φθινοπωρινής περιόδου που καθιστά το έργο μέσα στο ποτάμι επικίνδυνο. Συνεπώς η διακοπή του έργου δεν φαίνεται να σχετίζεται με την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Νταλιάνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις