ΣΠΑΡΤΗ. Κοινότητες του τέως Δήμου Θεραπνών επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και υποψήφιοι της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης.

Στην Πλατάνα, συζητώντας με τους κατοίκους και την Πρόεδρο Θεοδώρα Δέδε, στη Σκούρα, με τους υποψήφιους συμβούλους της Κοινότητας και την παρουσία του πρ. Προέδρου της Κοινότητας Σαράντου Παγώνη, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άμεσα θα τεθούν σε σειρά υλοποίησης.

Στην Πλατάνα / Ζαγάνα δέσμευση του Βαγγέλη Βαλιώτη και του συνδυασμού του ο σχεδιασμός της σύνδεσης, όπως και της Σκούρας με το βιολογικό καθαρισμό Σπάρτης, η περαιτέρω προστασία του ποταμού Ευρώτα σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς και άλλους φορείς, η αξιοποίηση του υφιστάμενου γηπέδου της Πλατάνας, ενδεχομένως και σαν προπονητήριο ομάδων της περιοχής. Εκτενής ενημέρωση έγινε και για το Φράγμα της Κελεφίνας όπου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρδευτούν τα κτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Στη Σκούρα, δέσμευσή είναι η υιοθέτηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των κατοίκων της Σκούρας για την μη υλοποίηση ΣΜΑ στην περιοχή και η αξιοποίηση του δημοτικού πλέον ακινήτου που προοριζόταν για τον σκοπό αυτό , για την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου για μείωση του ενεργειακού κόστους της Κοινότητας.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, άμεσος θα είναι ο σχεδιασμός για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των εισόδων Ζαγάνας / Πλατάνας και Σκούρας λόγω της επικινδυνότητας των σημείων, με φωτισμό και ότι τεχνικά άλλο απαιτηθεί.

Στα Χρύσαφα ενώπιον κατοίκων και υποψηφίων από την Κοινότητα, ο Βαγγέλης Βαλιώτης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα εκκρεμότητες που έχουν μείνει στάσιμες από το 2019 καθώς και η διεκδίκηση ένταξης των κτημάτων της ευρύτερης περιοχής στην μελέτη αγωγών μεταφοράς νερού του φράγματος της Κελεφίνας.

Το κλιμάκιο της παράταξης Βαλιώτη κατέληξε στους όμορφους Αγριάνους όπου παρουσία κατοίκων και υποψηφίων, υπήρξε η δέσμευση για άμεση λύση ενίσχυσης της ύδρευσης της Κοινότητας, την πυροπροστασία και την σθεναρή βοήθεια στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης σφράγισε την περιοδεία αναφέροντας: «Ακούμε, ιεραρχούμε, γνωρίζουμε, μπορούμε! Προχωράμε δυνατά, με πρόγραμμα, σχέδιο, γνώση, όραμα και αποφασιστικότητα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις