ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Έως τις 30/9/2023 βρίσκεται σε διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 της ΠΕ Πελοποννήσου σε Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία (μέρος) στο σύνδεσμο

Οδηγίες για τη συμμετοχή

Οι περιοχές αντί για την ονομασία τους έχουν ως τίτλο τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των Natura τους πχ. η GR2520001 για το Μαίναλο.

Εξετάζεις τι προτείνεται για κάθε περιοχή Natura που σε ενδιαφέρει βάσει των όσων γνωρίζεις για την περιοχή και βάσει αυτών που θέλεις και αυτών που δεν θέλεις να γίνονται σε κάθε ζώνη της.

Οι χρήσεις γης ανά ζώνη πέρα από βιομηχανικές δραστηριότητες αφορούν τόσο την έκταση και την κλίμακα δόμησης εντός τους όσο και δραστηριότητες αναψυχής και κτηνοτροφικές, γεωργικές, μελισσοκομικές και λοιπές ανθρωπογενείς δραστηριότητες και αφορούν τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και εμάς.

Κοινοποιείς και συνεργάζεσαι όπου μπορείς με φορείς, συλλόγους και ομάδες για τη συλλογή στοιχείων.

Η Μελέτη για τις χρήσεις, τη διαχείριση και την (αβέβαιη) διατήρηση αυτών των Natura έχει εγκριθεί και εκπονείται σχέδιο ΠΔ για το οποίο, όπως και για τα υπόλοιπα ΠΔ που προκύπτουν από τις αντίστοιχες μελέτες για ΟΛΕΣ τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, υπεύθυνη είναι η ENVECO, γνωστή από πολλές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπέρ Αιολικών.

Η Φωτογραφία του χάρτη της ΡΑΑΕΥ αποτυπώνει τα εν λειτουργία αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά και μονάδες αποθήκευσης αλλά και τις αιτήσεις που "τρέχουν" για αυτού του είδους έργα στις παραπάνω κατ' όνομα προστατευόμενες περιοχές και όχι μόνο.

Οδηγίες πλοήγησης στον εν λόγω χάρτη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις