ΣΠΑΡΤΗ. Επισκεπτόμενοι τους τέως Δήμους Θεραπνών και Οινούντος, τα μέλη της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» και ο Βαγγέλης Βαλιώτης, συζητήσαν και ενημερωθήκαν για τα καίρια ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως το υπέρογκο πλέον κόστος άρδευσης και το έργο του φράγματος της Κελεφίνας.

Ενημέρωσαν ότι το έργο του φράγματος της Κελεφίνας παίρνει σάρκα και οστά αφού στις 20 Σεπτεμβρίου, ανοίχτηκαν οι προσφορές για το έργο, αξιολογούνται πλέον σε τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο, προχωρώντας έτσι στο 1ο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης του.

Σύμφωνα με ενημέρωση «σαφής θέση της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» και του Βαγγέλη Βαλιώτη, με τη γνώση και τη στενή παρακολούθηση ετών του συγκεκριμένου έργου, τόσο σαν πρ. Δήμαρχος Οινούντος όσο και σαν πρ. Δήμαρχος Σπάρτης, αποτελεί η διεκδίκηση και η στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την άμεση εκπόνηση των μελετών - συνοδών έργων όπως τα δίκτυα άρδευσης μεταφοράς νερού σε αρδεύσιμες εκτάσεις της περιοχής κάλυψης του φράγματος, καθώς και η αδιάκοπη παροχή ύδρευσης/άρδευσης στις Κοινότητες του πρώην Δήμου Οινούντος που το έργο θα απαλλοτριώσει τις υφιστάμενες γεωτρήσεις/πηγές τους. Βασικό επίσης αίτημα των περιοχών, είναι η μείωση του υπέρογκου κόστους άντλησης που χρησιμοποιείται για άρδευση.

Αξιολογώντας και γνωρίζοντας την ασύμφορη πλέον για τους αγρότες της περιοχής, ραγδαία αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και εμπλεκόμενους φορείς, δεσμευόμαστε για άμεσο σχεδιασμό κατασκευής Ενεργειακής Κοινότητας, η οποία θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής. Έτσι, με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (δημοτικών φωτοβολταικών πάρκων) οι αγρότες και οι παραγωγοί θα απαλλαγούν σε σημαντικό βαθμό από το δυσβάσταχτο σήμερα ενεργειακό κόστος, πράγμα που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της περιοχής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις