ΑΧΑΪΑ. Από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πύργου, σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου των Αθηνών μεταφέρθηκε ο 59χρονος Πέτρος Σακελλαρόπουλος από την Ακράτα, ο οποίος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε ατύχημα που είχε με το άλογό του στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η μεταφορά έγινε κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του και έτσι προ ημερών με ασθενοφόρο και συνοδεία ιατρικής ομάδας διεκομίσθη από τον Πύργο στην Αθήνα.

Εκεί υπεβλήθη σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση. «Εγινε επέμβαση για να εκτονωθεί η πίεση του εγκεφάλου γιατί είχε ανέβει πάνω από τα όρια και του αφαίρεσαν υγρό από τον νωτιαίο μυελό. Οι γιατροί ακόμα δεν έχουν προσπαθήσει να τον “ξυπνήσουν” δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κουμπάρος του και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Συλίβαινας Παναγιώτης Κρικέτος, ο οποίος μέσω της «Π» απηύθυνε συγκινητική έκκληση: «Θα ήθελα να ενώσουμε όλοι μαζί τις προσευχές μας να γυρίσει σπίτι του ο Πέτρος. Ο Θεός να βοηθήσει».

Η κλινική εικόνα του 59χρονου έμπειρου αναβάτη και εκπαιδευτή ιππέων είναι σταθερή, ωστόσο παραμένει κρίσιμη, με τον κ. Κρικέτο να επισημαίνει πως υπάρχει αισιοδοξία, ωστόσο οι γιατροί δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο άνδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος το μεσημέρι της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου στα Γκουμέικα Ακράτας από κάτοικο, ο οποίος και ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και διασωληνώθηκε και την επομένη διεκομίσθη σε διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ Πύργου.

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται από το ατύχημα και αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες και αυτό γιατί ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με το άλογο εκείνη την ημέρα είναι ο ίδιος ο 59χρονος. «Δεν ξέρει κανένας, το “μυστικό” το έχει κρυμμένο καλά εκείνος» ανέφερε ο κ. Κρικέτος.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, με τους αστυνομικούς να διερευνούν εάν πρόκειται για πτώση από το άλογο ή το ζώο τον κλώτσησε.

Ο 59χρονος, πατέρας δυο αγοριών 27 και 25 ετών αντίστοιχα, έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα άλογα, καθημερινά συνήθιζε να ιππεύει και να κάνει βόλτες στο σημείο όπου βρέθηκε βαριά τραυματισμένος. Ο Πέτρος Σακελλαρόπουλος, που διατηρεί γραφείο τελετών στο Κράθιο, κάθε χρόνο έδινε παρών στους ιππικούς αγώνες που διοργανώνονται στην Ακράτα, ενώ επί σειρά ετών είχε διατελέσει πρόεδρος του ιππικού συλλόγου της περιοχής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις