ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το βιβλίο «Καλώστο το ξενάκι μας…» περιγράφει την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού στα χρόνια της κατοχής. Για να γλιτώσει από την πείνα και τις κακουχίες, στάλθηκε από την Αίγινα σε ορεινά χωριά της Πελοποννήσου. Κυκλοφορεί, από τις “Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης”.

Γεωργίτσι - Πεταλίδι

Το βιβλίο αφηγείται τη “κινηματογραφική” ιστορία του μικρού Κώστα Τζίτζη. “Σε ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, από το Γεωργίτσι της Λακωνίας Μέχρι και το Πεταλίδι της Μεσσηνίας, φιλοξενήθηκε, αλλά και εργάστηκε το 12χρονο παιδί που οι καταστάσεις το ωρίμασαν πολύ νωρίς”

Η υποδοχή

Ο τίτλος του βιβλίου βγαίνει από μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, την ώρα που τον υποδέχεται μια από τις οικογένειες, που τον φιλοξένησαν: “Καλώστο το ξενάκι μας! Καλώστο το παιδί μας!

Η σύζυγος

Ένα κοριτσάκι, η Αμαλία, που ήταν παρούσα όταν ξεκινούσε η περιπέτεια του μικρού 12χρονου παιδιού, έμελλε να είναι αργότερα η σύζυγος του.

Συναισθήματα

Το κείμενο, που αναφέρεται στην κατοχή και στα χρόνια του εμφυλίου, ενώ αρχίζει με απλότητα, εξελίσσεται σε μια συναρπαστική αφήγηση, με περιγραφές διαλόγων, προσώπων, εικόνων και γεννά πλήθος συναισθημάτων.