ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την περασμένη Κυριακή (3/9) τριάντα οκτώ φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» ταξίδεψαν έως την ορεινή Ηλεία, πάνω από το Δάσος της Φολόης, για να περπατήσουν σε μια κυκλική διαδρομή 9 χλμ. μέσα στην κοίτη με τα τρεχούμενα νερά και να γνωρίσουν την άγρια ομορφιά του φαραγγιού Αντρωνίου.

Το Αντρώνι βρίσκεται στο Οροπέδιο της Φολόης και πήρε το όνομά του λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του, επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες, δασώδεις χαράδρες σχηματίζοντας ένα φυσικό οχυρό (Άντρο).

Η Νάντια η μικρότερη πεζοπόρος 14ων ετών περιγράφει: «Στο κατέβασμα περπατούσαμε στον ήπιο ποταμό Σελλήεντα (ΝΑ του χωριού Αντρώνι) και στο ανέβασμα μπήκαμε στον Παλιοπόταμο (ΒΔ του Αντρωνίου), από την λέξη φαντάζεστε πόσο άσχημος και δυσπρόσιτος ποταμός ήταν!

Οι γύρω πλαγιές ήταν γεμάτες με βελανιδιές, ενώ δίπλα από τα ποτάμια υπάρχουν τεράστιοι πλάτανοι, που κρύβουν τον ήλιο και χαρίζουν δροσιά !Ανακαλύψαμε μια μαγεία, που σπάνια βρίσκεις με παλιούς νερόμυλους, σπήλαια και πλούσια βλάστηση!»

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου είναι στις 17 Σεπτεμβρίου, στον ελατοσκέπαστο Πάρνωνα, θα γνωρίσουν σε μια κυκλική διαδρομή τα Τσίνζινα ή Πολύδροσο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις