ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Τεράστια είναι η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες στη νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο.

Το βυτιοφόρο έπιασε φωτιά λίγο πριν πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και η πυροσβεστική κατάφερε να την σβήσει όμως μετά τον περιορισμός της φωτιά έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου.

Μάλιστα η μετάγγισή του από το καμένο βυτιοφόρο είναι μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και για λόγους ασφαλείας δεν πρόκειται να ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Άνοιξε το ένα ρεύμα στην παλιά εθνική

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λίγο πριν τις 20:00 άνοιξε το ένα ρεύμα προς Κόρινθο, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη νέα εθνική οδό θα παραταθεί το «θρίλερ» καθώς δεν αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία προτού απομακρυνθεί το βυτιοφόρο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από στιγμή σε στιγμή ολοκληρώνεται η μετάγγιση του φορτίου (υγραέριο) από το βυτιοφόρο και γύρω στις 21:00 αναμένεται να ανοίξει τουλάχιστον μια λωρίδα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Αλλαγές στον Προαστιακό

Με νεότερη ενημέρωσή της, η Hellenic Train γνωστοποιεί ότι εξαιτίας της φωτιάς στο βυτιοφόρο όχημα τα δρομολόγια του Προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας, θα εκτελούνται μόνο στο τμήμα Πειραιάς-Μέγαρα- Πειραιάς.

Αναστροφή στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού

Νωρίτερα, η Τροχαία έχει δώσει εντολή να γίνεται αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού:

Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κατάσταση παραμένει πολύ επικίνδυνη στην περιοχή πέριξ του βυτιοφόρου. Γι' αυτόν τον λόγο η Πυροσβεστική δεν αφήνει κανέναν να περάσει μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάγγιση του υγραερίου.

Από τους Πυροσβέστες που είναι στο πεδίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι ένα τσιγάρο θα ήταν αρκετό για να προκληθεί έκρηξη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πυροσβέστες και πολίτες.

Λόγω του περιστατικού ήτανκλειστές τόσο η νέα όσο και η παλαιά εθνική οδός, με τους αστυνομικούς να δίνουν νερά στους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων που παραμένουν ακινητοποιημένα, σχηματίζοντας πολύ μεγάλες ουρές. Εκτιμάται ότι κάποιοι από τους διερχόμενους πολίτες είναι στο σημείο από τη μία το μεσημέρι.

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην εθνική οδό: 7,2 τόνοι υγραερίου στο βυτίο

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open, σημείωσε ότι στο βυτιοφόρο υπάρχουν 7,2 τόνοι υγραερίου που χρησιμοποιείται για οχήματα.

Όπως είπε, στο σημείο έφτασαν μέσα σε 15 λεπτά από την ενημέρωση 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. «Ταυτόχρονα, όμως, διαπιστώθηκε διαφυγή του μείγματος με μέγιστο κίνδυνο έκρηξης», σημείωσε.

«Το ωστικό κύμα θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 μέτρα»

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάγγιση.

Σε εκείνο το σημείο, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε ότι «είναι μια διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη, το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300, τα 400 ή τα 500 μέτρα. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. Όλοι ταλαιπωρούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή, είναι ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί».

Βίντεο από την κατάσβεση

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις