Η διατήρηση της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι για τον όμιλο ξενοδοχείων Kyniska μια προσπάθεια υψίστης σημασίας. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που συμβάλλουμε στη διατήρηση του πλούσιου παρελθόντος μας μέσω της δέσμευσής μας για οικονομική συνεισφορά στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Πλύτρας. Ο ξενοδοχειακός μας όμιλος αναγνωρίζει τη σημασία της ανακάλυψης του παρελθόντος και υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες που προωθούν την αρχαιολογική έρευνα και την ανάδειξη αρχαίων τοποθεσιών που πλέον έχουν χαθεί στα έγκατα του παρελθόντος. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε σύγχρονο επισκέπτη να έρθει σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και να απολαύσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Ο αρχαιολογικός πλούτος της Πλύτρας

Το Princess Kyniska Suites έχει μαγευτική θέα στον κόλπο της Πλύτρας, την ιστορική σημασία της οποίας ελάχιστοι γνωρίζουν. Στην Πλύτρα βρίσκεται η βυθισμένη αρχαία πόλη του Ασωπού, από την οποία πλέον διακρίνονται ορισμένα ερείπια από την ακτή, ενώ η υπόλοιπη βρίσκεται βυθισμένη στη θάλασσα. Μάλιστα, τα εναπομείναντα βυθισμένα στοιχεία της αρχαίας πόλης μπορούν να διακριθούν με τη χρήση απλής μάσκας κατά τη διάρκεια καταδύσεων. Η αρχαία αυτή πόλη προσδιορίζεται χρονικά στην ύστερη ελληνιστική εποχή. Στην περιοχή αυτή κατείχε εκτάσεις ο Γαίος Ιούλιος Ευρυκλής, το σημαντικότερο ίσως πολιτικό πρόσωπο της Λακωνίας κατά την εποχή του Αυγούστου. Πλέον, αρχαία απομεινάρια της πόλης είναι ορατά στην ακτή, αλλά και μέσα στη θάλασσα, στην οποία έχει καταβυθιστεί ένα σημαντικό τμήμα της. Στην ακτή σώζονται διάφορα αρχαία οικοδομήματα, όπως ταφικά μνημεία, δύο τουλάχιστον αρχαία λουτρά, καθώς και απομεινάρια άλλων κτιρίων. Ωστόσο, για τα ακριβή κτίσματα της βυθισμένης αρχαίας πόλης του Ασωπού κυριαρχούν μόνο εικασίες. Τις εικασίες αυτές έχει σκοπό να εξακριβώσει ο όμιλος ξενοδοχείων Kyniska.

Ο όμιλος ξενοδοχείων Kyniska σε μια ενεργή προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Πλύτρας

Στον όμιλο ξενοδοχείων Kyniska, πιστεύουμε ότι η διατήρηση της αρχαίας κληρονομιάς δεν είναι μόνο προνόμιο αλλά και ευθύνη, την οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας. Γι’αυτό, ο όμιλός μας συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη και ιχνηλάτηση της αρχαίας πόλης του Ασωπού. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε ως σκοπό όχι μόνο να συμβάλουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πλύτρας, αλλά και να ενισχύσουμε ενεργά την τουριστική βιομηχανία. Η επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά είναι μια πολύπλευρη εμπειρία που μπορεί να προσελκύσει νέο κόσμο και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Ταξιδιώτες που αναζητούν μια βαθύτερη σύνδεση με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τον οποίο επισκέπτονται, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο και τον πλούτο της γνώσης που θα αποκομίσουν με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Πλύτρας. Η εκμάθηση της ιστορίας της περιοχής και των αρχαιολογικών ανακαλύψεων μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση εκτίμησης και σεβασμού για την τοπική κληρονομιά. Γι’αυτό, στον όμιλο ξενοδοχείων Kyniska δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Πλύτρας, σε μια προσπάθεια να έρθουμε όλοι μας πάλι σε επαφή με το ένδοξο και πλούσιο παρελθόν, συνδέοντάς το ταυτόχρονα με το παρόν και το μέλλον!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις