ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ισχύει άραγε το «μακάριοι οι πτωχοί τη γνώση»; Ο Δημήτρης Πτωχός δεν γνωρίζει τα της Πελοποννήσου, τόσο ώστε να αντιμετωπίσει τον Πέτρο Τατούλη. Η κάθοδος του Δημήτρη Πτωχού και μάλιστα κάτω από συνθήκες «γαλάζιου εμφυλίου», δεν είναι και η καλύτερη συνθήκη τόσο για τον ίδιο όσο και για την ΝΔ.

Μπορεί να αποτελεί επιλογή - βέτο του Αντώνη Σαμαρά αλλά περισσότερο μοιάζει με τον γιό του Αβραάμ… που προχωρά προς τη θυσία. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με έναν φιλεύσπλαχνο Θεό αλλά με ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι.

Ο Σαμαράς θέλει δια του Πτωχού να ελέγξει την μικρή κυβέρνηση της Πελοποννήσου και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε σε αυτήν για Κυβερνήτη τον Τατούλη ή τον Νίκα.

Ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να «πάρει το κεφάλι» του Νίκα προκειμένου να ανοίξει το δρόμο στον Σαμαρά και να μην έχει τον φόβο του Τατούλη. Σε πιθανή αποτυχία Σαμαρά ο Μητσοτάκης θα είναι αμείλικτος.

Ο Νίκας, όταν κατάλαβε ότι θα «πέσει» στον βωμό του κομματισμού από το μαχαίρι του Μητσοτάκη με χρησμό Σαμαρά, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

Σε ένα ανούσιο και γελοίο πολιτικά παιχνίδι ενέπλεξαν τότε και τον βουλευτή Βλάσση. Χαμένος ιστορικά…

Σήμερα, υπόσχονται στον Δημήτρη Πτωχό ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός θα σταθεί στο πλευρό του για να επιβληθεί του Τατούλη.

Η δύναμη της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (5 νομούς) στις Εθνικές εκλογές ήταν 43%. Οι περιφερειακές εκλογές είναι πιο χαλαρές. Αυτό σημαίνει ότι ο Πτωχός είναι αδύνατον να πάρει από την πρώτη Κυριακή την Περιφέρεια (το 43%). Είτε προηγηθεί σε δύναμη είτε όχι, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πέτρο Τατούλη την Β’ Κυριακή. Αν η ΝΔ έχει επιχειρήσει, με σκοπό τη συσπείρωση, την κομματικοποίηση των εκλογών, τότε χάνει ακόμα περισσότερο από τα αντίθετα συσπειρωμένα άλλα κόμματα, όπως π.χ. η ακροδεξιά. Ο Σαμαράς την ώρα που η Κυβέρνηση μεθοδεύει όπως μεθοδεύει τα Εθνικά θέματα δεν έχει αφήγημα προς τους ακροδεξιούς... Δικαιολογημένα τους έχει χάσει και μάλλον δια παντός.

Η Αριστερά έχει κάθε λόγο να αντιπαλέψει, την ώρα που πρέπει, την εκλογή Πτωχού. Ακόμα και το ΚΚΕ που έχει σταθεί απέναντι στον Τατούλη τώρα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Την ίδια στιγμή, ένας σημαντικός πυρήνας που φέρει την υπογραφή «Νίκας» μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν την πρώτη Κυριακή υπάρξει κομματική ψήφος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, την δεύτερη Κυριακή οι οπαδοί Νίκα, έχοντας βγάλει την «υποχρέωση» στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ θα καταδικάσουν την επιλογή Δημήτρη Πτωχού στη θέση του Παναγιώτη Νίκα και μάλιστα τόσο βίαια όσο είδαμε να γίνεται…

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα θέλει να παρακολουθούν οι Πελοποννήσιοι ένα debate Τατούλη - Πτωχού… Ακόμα και αν η ΝΔ έχει κατορθώσει να «συνεργαστεί» με τον τύπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως κάνει σε εθνικό επίπεδο.., η αναμέτρηση θα καταδείξει στους Πελοποννήσιους ποιος ζητά την ψήφο για να διαμορφώσει την «κυβέρνηση» της Πελοποννήσου και ποιος για να υποβάλει της Πελοπόννησο στον κομματισμό και κυβερνητισμό των Μητσοτάκη - Σαμαρά. Ποιος γνωρίζει την Πελοπόννησο και ποιος αγνοεί βασικά στοιχεία και σημεία…

Για να έχει ελπίδες ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε κάθε Νομό να είναι, εξαιρετικό, δυνατό, μαχητικό και άφθαρτο. Πράγμα δύσκολο. Και πάλι όμως μιλάμε για ελπίδες και όχι για βέβαιη νίκη. ‘Αλλωστε η Πελοπόννησος φημίζεται για την ιδιοτυπία της να διαμορφώνει «στρατηγούς» ανάλογα με το πολιτικό της ανάγλυφο. Στην ουσία έχουμε μια αναμέτρηση Τατούλη - Σαμαρά. Το ποιοι και τα πόσο είναι διατεθειμένοι να «πέσουν» σε αυτή την κόντρα θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Πάντως κάποιοι επιστήθιοι φίλοι του Δημήτρη Πτωχού φέρονται να του λένε να το ξανασκεφθεί όσο είναι καιρός…

Όλα αυτά εν αναμονή και της συνέντευξης Παναγιώτη Νίκα που θα μιλήσει για ένα κόμμα μέσα στο κόμμα σε ότι αφορά στη ΝΔ και στην Πελοπόννησο...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις