ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πελοπόννησο καταγγέλλει τις απαράδεκτες αποφάσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη Βυτίνα στην Αρκαδία και στην Αγία Τριάδα στην Αργολίδα. Όπως καταγγέλλει είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (με ημερ. 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε "στρατηγικό επενδυτή".

«Έπεται και συνέχεια με τα καταστήματα στην Κάτω Ασέα και στην Τεγέα Αρκαδίας, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο Τολό και στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και άλλα όπως στη Θουρία και στη Μάνη στην Μεσσηνία που υπολειτουργούν λόγο υποστελέχωσης.

Όπως μάλιστα ομολόγησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, στη συζήτηση στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση (δήθεν "απελευθέρωση") κρίσιμων υπηρεσιών όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό είναι κροκοδείλια τα δάκρυα βουλευτών και στελεχών στους Δήμους αυτών των κομμάτων, που περισσεύουν αυτή την περίοδο για το κλείσιμο καταστημάτων.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, επεκτείνοντας τη δράση ακόμη και σε κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες και απαιτούν από τα κόμματα του κεφαλαίου να επιταχύνουν τις αντίστοιχες "μεταρρυθμίσεις".

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με μόνους κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους και χαμένους τους εργαζόμενους και κατοίκους αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της Δανειακής Σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, αποκαλύπτοντας ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν τα κόμματα που τη στήριξαν στη Βουλή.

Απαιτούμε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Βυτίνας της Κάτω Ασέας της Αγίας Τριάδας και του Χιλιομοδίου να μην κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, αλλά να αναβαθμισθούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και ιδιωτικοποιεί κρίσιμες υποδομές για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, όπως σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, που να διασφαλίζουν την παροχή φτηνών και ποιοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις