ΣΠΑΡΤΗ. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπάρτης, Παναγιώτης Τριτάκης, απαντάει σε πολίτη της Σπάρτης σχετικά με την περίθαλψη τραυματισμένων ζώων.

«Αγαπητό Notospress

Υποχρεωνόμαστε να απαντήσουμε όχι σε εσάς που ορθώς δημοσιεύετε τη γνώμη πολιτών, αλλά στον ίδιο τον καταγγέλλοντα και σε όσους φιλοξένησαν τις απόψεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αφού έμμεσα συμφωνούν με αυτές αλλά και δείχνουν ως συλλογικότητες του διαδικτύου ότι έχουν νομικό έλλειμμα.

Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε στοιχεία και σκέψεις ώστε να αξιολογηθούν από τους αναγνώστες σας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

1.Τρεις (3) ημέρες ο δημότης έψαχνε να επικοινωνήσει με το Δήμο δηλαδή Σάββατο, Κυριακή που δεν λειτουργεί το δημόσιο και Δευτέρα που τελικά επικοινώνησε. Είχε δηλαδή ο καταγγέλλων τρεις μέρες τραυματισμένα τα γατάκια στην επιχείρησή του στον οικισμό που αναφέρει και τα οποία «παρέδωσε» στο γραφείο Δημάρχου μέσα στα αίματα και τις εκκρίσεις;

  1. Ο Δήμος δεν έχει δημοτικό κτηνιατρείο, δεν έχει συμβληθεί με τοπικό ιδιωτικό κτηνιατρείο, διότι κανείς δεν προσήλθε στον αντίστοιχο διαγωνισμό και κανένας Δήμος στη χώρα αν έχει κτηνιατρείο δεν το λειτουργεί 24 ώρες γιατί τότε θα μιλούσαμε για Νοσοκομείο Ζώων.
  2. Μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει έγγραφη ενημέρωση – καταγγελία – καταγραφή συμβάντος από την Αστυνομία που να επιβεβαιώνει όσα λέει ο καταγγέλλων.
  3. Μέχρι σήμερα ο καταγγέλλων δεν έχει αναρωτηθεί για την τύχη των γατιών, δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον να του επιστραφούν αν διασωθούν ούτε έχει μέχρι σήμερα στείλει κάποιο αίτημα για στειρώσεις.
  4. Παραθέτουμε φωτογραφία από την επιχείρησή του σε χωριό του Δήμου όπου γάτα θηλάζει τα νεογέννητα της και προφανώς γίνεται ατραξιόν όταν «ο γάτος δεν δαγκώνει» . Επιπλέον φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου ένας απλός παρατηρητής βλέπει γατάκια σε αυτοσχέδιο έπιπλο με χαλάκι (φωλιά) δίπλα από πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα δηλαδή εσωτερικό χώρο.

Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας η ερμηνεία του Νόμου ορίζει ως «παθητική κακοποίηση την παράλειψη απαιτούμενης ενέργειας, ήτοι σε περιπτώσεις παραμέλησης, …. στέρηση τροφής, νερού και κτηνιατρικής περίθαλψης, απουσία φροντίδας, έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και έκθεση σε κίνδυνο .

Επιπλέον ο νόμος χαρακτηρίζει ως ΑΝΑΓΚΑΙΑ την κτηνιατρική φροντίδα και περίθαλψη που πρέπει να παρέχει ένας Δήμος, δίνοντας την δυνατότητα αν η διατήρηση του ζώου στη ζωή είναι πρόδηλα αντίθετη με τους κανόνες ευζωίας του να γνωμοδοτεί η αρμόδια επιτροπή.

Παρόλα αυτά το ένα γατάκι τα κατάφερε και βρίσκεται στα χέρια της κας Χάντζου Μαρίας Γενικής Γραμματέως του Δήμου μας.

Επίσης τονίζουμε ότι ο Νόμος ορίζει ότι… «επιτρέπεται η μεταφορά αδέσποτων ζώων από φιλόζωους ιδιώτες σε δημοτικό κτηνιατρείο ή κτηνιατρείο με το οποίο είναι συμβεβλημένος ο δήμος, ή σε μη συμβεβλημένο με τον δήμο κτηνιατρείο, εφόσον ο ιδιώτης επιθυμεί να καλύψει το αντίστοιχο κόστος, αποκλειστικά για την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης.

‘Όπως καταλαβαίνετε αν υπήρχε διάθεση ποινικοποίησης των ενεργειών του κάθε πολίτη όλα τα παραπάνω θα αξιολογούνταν από μια έρευνα.

Για το ανύπαρκτο καταφύγιο (που δεν είναι για γάτες) σας παραπέμπουμε στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περασμένου Φεβρουαρίου των βουλευτών μας και της ικανότατης και πολύτιμης κας Σταματίνας Σταματάκου όπου όλοι παραβρέθηκαν στο ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ καταφύγιο που εμείς χαρακτηρίζουμε απλά αξιοπρεπές αφού υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και έχουν υποδειχτεί και από αρμόδιο εισαγγελέα σε επίσκεψή του (λιμνάζοντα νερά, επιπλέον σκίαστρα, διόρθωση πίεσης νερού κ.α.).

Τα παραμύθια αν θαυμάζονται πολλές φορές είναι διότι αναρωτιόμαστε πως ένας συγγραφέας μπορεί να έχει τόση φαντασία και ικανότητα στο αναληθές. Στην αυτοδιοίκηση όμως η αλήθεια αποτυπώνεται από τα στοιχεία και το έργο στο οποίο αναφερθήκαμε και σε πρόσφατη συνέντευξη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις