ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη και η Καλαμάτα δεν έχουν να χωρίσουν πλέον κάτι όπως στην αρχαιότητα. Από τη στιγμή που οριοθετήσουν τα σύνορά τους (γιατί ακόμα είναι ρευστά) και δρομολογήσουν τα προγράμματα ανάπτυξής τους δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς για τις σχέσεις των δύο πόλεων. Αρκεί βέβαια η Καλαμάτα να αντιληφθεί ότι η Σπάρτη δεν είναι δορυφόρος της και δεν αποτελεί την καβάντζα της για το πολιτικό και λοιπό προσωπικό αξιωματούχων της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα καίριες θέσεις στην διοίκηση της Σπάρτης τις κατέχουν Καλαματιανοί. Ούτε μια, ούτε δύο. Αυτό μπορεί να έτυχε αλλά μπορεί και να πέτυχε… Όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμα και η επιλογή προσώπων για το αξίωμα του δημάρχου Σπάρτης είναι αποτέλεσμα Καλαματιανής επεξεργασίας.

Ο Θεόδωρος Βερούτης προ καιρού απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης (όταν αρκετοί τον καλούσαν) για διάφορους λόγους ένας εκ των οποίων είχε να κάνει με τον σεβασμό που τρέφει προς τον μέντορά του Παναγιώτη Νίκα αλλά κι επειδή η θέση του αντιπεριφερειάρχη, που του εμπιστεύθηκε η παράταξη, δημιούργησε ένα πολιτικό πλεονέκτημα - απόθεμα ισχύος που πρέπει να αξιοποιηθεί στην Περιφέρεια και όχι προσωπικά από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη στο δήμο. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Όμως, η ΝΔ αποφασίζει, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, να «εξαφανίσει» τον Παναγιώτη Νίκα από το στερέωμα και στη θέση του να είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Πτωχός, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Θεόδωρος Βερούτης όχι μόνον δεν κατόρθωσε να πείσει το κόμμα για την διατήρηση του Παναγιώτη Νίκα αλλά ούτε καν να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά. Το κόμμα του επέβαλε να στηρίξει Πτωχό.

Μοναδική διέξοδος για τον Θεόδωρο Βερούτη το plan B, η κάθοδος του δηλαδή στον δήμο Σπάρτης. Κι εδώ όμως υπάρχουν προβλήματα. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σε ένα αξιωματούχο της στην Περιφέρεια να εκποιήσει την επιρροή και δύναμή του σε ένα δήμο, της Σπάρτης, που έτσι κι αλλιώς οι δεξιοί έχουν το προβάδισμα, αλλά θα τον υποχρεώσει να συνεισφέρει στο ψηφοδέλτιο του Πτωχού όπου η κόντρα θα είναι θανάσιμη. Η προειδοποίηση ήταν ξεκάθαρη.

Όπως, από τους χειρισμούς και από τις μεθοδεύσεις, προκύπτει, καταλύτης των εξελίξεων ακόμα και για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στη Σπάρτη είναι η Καλαμάτα. Καραμπόλες που καταλήγουν να διχάζουν τη Σπάρτη αλλά να διχάζουν και τη ΝΔ στον δήμο Σπάρτης. Γιατί τι άλλο θα γίνει αν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης χωθεί σφήνα σε δεξιούς υποψήφιους όπως είναι η Τζανετέα, ο Βακαλόπουλος και ο Δούκας;

Αν επικρατήσει η ψύχραιμη λογική ο Θεόδωρος Βερούτης θα είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Πτωχό, αφού δεν μπορεί να παραμείνει στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα… Αν όμως, ο Θεόδωρος Βερούτης, αυτή τη φορά αντισταθεί και επιχειρήσει την υποψηφιότητα του δημάρχου Σπάρτης θα έχει παίξει πάλι το παιχνίδι της Καλαμάτας που τα θέλει μονά - ζυγά δικά της και εμμέσως πλην σαφώς δρομολογεί καταστάσεις ακόμα και για το μέλλον της Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις