ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή επισημαίνει ότι στη Μονεμβάσια - Παραλία Πορί τα γεγονότα είναι απειλητικά για την caretta caretta; Όπως σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου «σε ένα τόπο με τόσο μεγάλη ιστορία πως επιτρέπεται σε κάποιους να καταστρέφουν τις φωλιές από τις θαλάσσιες χελώνες αφαιρώντας την επίσημη σήμανση και τα προστατευτικά πλέγματα;» Αναφέρουν δε ότι όσοι ενεργούν «βάζουν σε κίνδυνο όλη την φωλιά και καβαλάνε με τα οχήματα τον αιγιαλό χωρίς να σέβονται καν τη νομοθεσία διαλύοντας τις φωλιές την ώρα που γίνεται ένας πραγματικά μεγάλος αγώνας από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που παλεύουν καθημερινά, να προστατεύσουν την άγρια ζωή αυτού του τόπου. Είναι πραγματικά κρίμα...»

Καταλήγουν δε καλώντας οποιονδήποτε δει άλλον να αφαιρεί τις σημάνσεις από τις φωλιές να ενημερώσει τον Σύλλογο. «Όλα τα άλλα θα τα αναλάβουμε εμείς. Καταστροφή φωλιάς ή Οχήματα στον Αιγιαλό στην Αστυνομία και στο Λιμεναρχείο.»

Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή: 6948525841 – 6977887292

Από τη σύνταξη: Μήπως ήρθε η ώρα για τοποθέτηση προειδοποιητικών και ταυτόχρονα ενημερωτικών μεγάλων καλαίσθητων πινακίδων όπου υπάρχουν φωλιές με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή των δήμων; Πινακίδες που θα ενημερώνουν για φωλιές και πληθυσμό caretta caretta στην περιοχή, θα προτρέπουν για συνεργασία, θα απαγορεύουν αυθαιρεσία, θα προειδοποιούν για νομοθεσία και θα πληροφορούν για τηλέφωνα κ.λ.π..

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις