ΓΥΘΕΙΟ. Σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της πόλης του Γυθείου.

Το μεσημέρι εψάλη η Ακολουθία του ιδιαίτερου Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κρανάη, υπό του Μητροπολίτη Μάνης, Χρυσοστόμου Γ’, με τη συμμετοχή μικρών μαθητών, εκπροσώπων του Δήμου Ανατολικής Μάνης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Το απόγευμα, μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά όλων των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, υπό τους ήχους των πένθιμων εμβατηρίων της Φιλαρμονικής Ανατολικής Μάνης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη συνάντηση όλων των επιταφίων της πόλης στο χώρο του Ηρώου, όπου εψάλη δέηση και εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Επιτάφιοι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Τριάδος και του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς των επιταφίων ελευθερώθηκαν δεκάδες λευκά και μωβ μπαλόνια, ταξιδεύοντας στον Γυθειάτικο ουρανό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις